Sindicatul Clujului și La Piovra

              Primarul Emil Boc a fost chemat și audiat iar de DNA, de data aceasta la Serviciul Teritorial Cluj, în data de 19 septembrie, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la autorizații nelegale, chiar false, emise de Direcția Generală de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca.

                O sucursală din România a unui consorțiu italian de firme a câștigat un contract de lucrări în valoare de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, la sediile SRI și IPJ Cluj de pe strada Traian. RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L. NAPOLI SUCURSALA BUCUREȘTI aparține conglomeratului italian care poartă aceeași denumire.

              ‘Ndrangheta reprezintă, în acest moment, modelul corporatist al infracționalității transfrontaliere, cu ”filiale” pe cinci continente și care controlează 80% din traficul de cocaină din Europa.

Activitatea grupării italiene mamă generează profituri uriașe, bani care sunt spălați și reintroduși în circuitul economic prin intermediul unor oameni de afaceri interpuși, care investesc banii mafiei în business-uri legale. ”Investitorii” italieni se axează mai ales pe domeniile cele mai profitabile, cum ar fi zona imobiliară și energia verde. Investițiile generează profit, banii ajung în conturi din Elveția, iar acest lucru le permite ”patronilor” să ducă o viață de lux. În final, toată lumea câștigă.

Franco Sabatino, un italian stabilit de mai mulți ani în România, este omul de legătură între țara noastră și companii din Italia cu o reputație îndoielnică. Una dintre ele este Granchi SRL care, în 2014, și-a deschis două subsidiare în România, Granchi SRL – Ponte di Ferro, sucursala București și Granchi Romanian SRL (redenumită, în 2015, Ares Construction SRL).

Consorțiul „Cercetare” = RESEARCH CONSORZIO STABILE SOCIETA CONSORTILE A.R.L.

                 Interdicție anti-mafia, posibile noi necazuri pentru Consorțiul „Cercetare”

               În centrul unei anchete la Napoli, cu cinci arestări, pentru mutarea sediului la Salerno. La Pigna cere informații despre firma care lucrează și în oraș

               Lista civică La Pigna a lansat ieri o notă care este inspirată de o anchetă a Parchetului din Napoli care a dus cinci persoane la închisoare , în cadrul anchetelor legate de activitatea Consorțiului „Cercetare” napolitan. Ancheta se concentrează pe interdicțiile anti-mafie emise de Prefectura Napoli împotriva a trei companii aparținând consorțiului, printre care și Passarelli. Acesta din urmă, până la primirea interdicției, a fost implicat și în construcția noilor birouri municipale din via Berlinguer și a celei de-a doua săli de sport (șantierul din fotografie), câștigând licitațiile respective.

Ancheta Procuraturii din Napoli se concentrează pe transferul sediului Cercetării de la Napoli la Salerno și apoi încercarea de a obține acces la „lista albă” de la prefectura locală, adică lista companiilor neafectate de interdicția anti-mafia. Pentru a atinge acest obiectiv, ar fi fost implementate „acțiuni de corupție și extorcare”. Ancheta se referă la Napoli și Salerno.

Faptul că Research și Passarelli au lucrat sau lucrează și în Ravenna l-a împins pe Pigna să solicite administrației municipale informații despre progresul șantierului sălii de sport și dacă au existat semnale cu privire la poziția judiciară a consorțiului și a asociaților săi.

Sindicatul Clujului II: Clujul unui Dumnezeu mai mic

.După ce polițiștii și SRI-iștii clujeni au fost lăsați baltă de firma italiană RESEARCH CONSORZIO STABILE, care a luat contractul de renovare a sediului în care funcționează cele două instituții și nu l-a mai finalizat, restul de lucrări a fost contractat de firma ACI Cluj, patronată de Horia Ciorcilă, unul dintre șefii Băncii Transilvania. În cadrul conducerii ACI Cluj apar nume grele: Ioan Așchilean, Dorin Așchilean, Teau Ion Toni, Dorel Peciu-Florianu, Ursulescu Oana-Cristina, Stănean Alexandru și Dorel Goia, om de afaceri cu afaceri, preponderent, în domeniul construcțiilor.

                 Acesta este un modus operandi al italienilor în toate țările unde și-au întins tentaculele. Câștigă licitații încasează o parte din bani sau chiar toți, în funcție de cât de corupt e primarul, apoi abandonează lucrările și radiază firmele. Mafia italiană își primește dreptul, primarul și funcționarii lui corupți încasează șpaga, iar cetățenii suportă consecințele accestui parteneriat între mafie și politic.

                 Ce a făcut SRI Cluj? Securicii nu știau că Consorzi e mafia sau că Emil Boc comite o infracțiune? SRI se pare că nu face nimic nici acum după fuga italienilor și este părtaș la combinațiile mafiote ale primarului Emil Boc deși șefii SRI Cluj și Sibiu au făcut rocada între timp.

              Emil Boc și Marcel Bonțindean, șeful Poliției Locale, permit mafiei locale din Cluj Napoca să îngroape gunoaie în jurul Clujului, la fel cum se întâmplă în regiunea Campania din Italia. Știm foarte bine că luna trecută a mirosit în tot Clujul a ouă clocite. De ce? Pentru că se depozitează gunoaie nesortate la Centrul Integrat de Management al Gunoaielor, pentru că avem Pata Râtul abandonat, plus gunoaiele care se îngroapă ilegal în jurul orașului.

 

            La marginea orașului Cluj Napoca se îngroapă inclusiv deșeuri periculoase. Deși sunt plângeri către toate instituțiile locale, de la SRI Cluj, Agenția Fondului pentru Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu Cluj, Primăria Cluj, IPJ Cluj și Poliția Locală, nimeni nu a luat măsuri cu aceste grupări criminale care ne pun viața în pericol. Nu vă imaginați că sub nasul lui Ilie Bolojan acei indivizi importau gunoaie din Italia fără ca instituțiile statului să nu aibă cunoștință. Toată lumea știa că se importă gunoaie în Bihor cu ajutorul mafiei italiene de mai mulți ani, dar nimeni nu avea curaj să vorbească. De ce? Pentru că politicul și instituțiile statului sunt mână în mână cu aceste grupări criminale.

                Un alt personaj care îngroapă gunoaie la Cluj este Indreica Alin Ciprian. Compania Stindaly Transcon SRL îngroapă și aruncă gunoaiele de pe șantierele ACI Cluj și Nord Conforest SA. Firma Stindaly Transcon este subcontractor pentru firmele fraților Așchilean și a lui Horia Ciorcilă. 

              Deci în orașul lui Boc dacă vrei să comiți infracțiuni sponsorizezi puterea și treaba merge ca unsă. Ion Mircea Rus, fostul șef al IPJ CLUJ care a acceptat sponsorizări de la Indreica Alin Ciprian a fost reținut de DNA pentru abuz în serviciu, iar în momentul de față este trimis în judecată.

 

Primarii și-au dorit să aibă un control în plus asupra construcțiilor de pe raza localității lor. Astfel a fost modificată legislația pentru ca nu Poliția Națională să fie cea care sesizează construcții ilegale și chiar activități ilegale în astfel de construcții, ci Poliția Locală. Adică acei polițiști controlați de primari. Cum afectează viețile cetățenilor acești pseudo-polițiști, în fapt slugi ale primarilor? Simplu. Ne îmbolnăvesc pe toți de cancer prin acțiunile lor de tip mafiot.

Deșeuri încarcate de pe șantierul ACI – pe Grigorescu, malul Someșului

O mare parte din deșeurile de pe șantierele ACI CLUJ și Nord Conforest ajung să fie aruncate în apropierea bulevardului Muncii, lângă stația de epurare, spre Apahida, conform imaginilor deținute de Anchetatorii.ro.

Gunoaiele de pe șantierul ACI CLUJ de la sediul SRI și IPJ au ajuns pe centura Apahida

Chiar de sub nasul celor de la SRI și IPJ Cluj, Indreica a încărcat deșeurile rezultate în urma renovării sediului celor două instituții pe care mai apoi le-a depozitat clandestin în apropierea centurii Apahida, lângă stația de epurare. Nu știm dacă putem vorbi de incompetență sau parteneriat între instituțiile de forță ale statului român și grupările de criminalitate organizată…

Din cauza depozitărilor ilegale de deșeuri, în sudul Italiei, regiunea Campania, s-a constatat explozia numărului de cancere, în special colorectal, leucemie și limfom, dar și al malformațiilor la naștere.  Cluj Napoca e suficient de aproape de zone în care deșeurile sunt arse sau îngropate. În România, ministerul Sănătății condus de reprezentatul OMS, Alexandru Rafila, nu are un studiu de impact asupra sănătății provocat de gropile de gunoi și depozitările ilegale din jurul marilor orașe. Știm doar că în România mor cei mai mulți oameni din cauza poluării, la nivel european.

La fel ca în Napoli, unde reciclarea este de doar 8%, procentul reciclării din Clujul anilor 2023 este de maximum 12%, dar și aceste cifre sunt false deoarece gunoaiele reciclate sunt amestecate de operatorul de salubritate cu deșeurile menajere.

Florești, 2022

Material bazat pe o investigație marca anchetatorii.ro

 

Despre Autor

Lasă un răspuns