Noul președinte S.O.S România Cluj, Sorin Naș, a donat 20.000 de euro spitalelor în lupta cu COVID-19

Noul președinte S.O.S România Cluj, Sorin Naș, a donat 20.000 de euro spitalelor în lupta cu COVID-19

Cunoscut în Cluj încă de pe vremea când activa în PNȚCD,  omul de afaceri Sorin Valeriu Naș a fost desemnat președinte interimar al SOS România, după  vizita doamnei Diana Șoșoacă la Cluj-Napoca, de acum vreo două săptămâni. Călin Mărincuș-ex PSD, e leader la municipiu. Acesta a declarat că nu s-a dat nici un ban la spitale și că totul a fost la nivel declarativ.

Producătorul de lactate Bonas Import-Export (simbol bursier BONA) şi-a informat investitorii cu privire la încetarea mandatului de director general al lui Sorin-Valeriu Naş. Totodată, compania a anunţat că, în urma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 14 iulie 2022, funcţia de director general va fi preluată timp de un an de Vasile Naş, cofondator şi preşedinte al CA, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti, unde sunt citate prevederile art. 137^1 şi art. 152 din Legea nr. 31/1990, arată Ziarul Financiar. 

Producătorul clujean de lactate Bonas anunță venituri de peste 7 mil. lei în trimestrul I, în creștere cu 73%, comparativ cu aceiași perioada a anului trecut, de asemenea profitul a urcat la 150.175 lei, după ce in T1 2022 înregistrase o pierdere de 312.123 lei.

Principalul canal de vânzare, cele 20 de magazine localizate în Cluj-Napoca și 2 în București, a înregistrat vânzari în creștere cu 48%, în timp ce vânzările din hypermaketuri au urcat cu 165%, restul canalelor având și ele o creștere de 264%.

Anul trecut, pe fondul unor rezultate financiare sub așteptări, compania a dat startul unor serii importante de schimbări ce au inclus numirea unui nou Director General, crearea unui Departament de Vanzari, rebrandingul produselor si un program de investiții în valoare de 7,6 milioane de lei, cofinanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale .

Sorin-Valeriu Naş(n. 13 noiembrie 1966, Cluj-Napoca, România) a absolvit Liceul de informatică din Cluj, şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universitǎţii Babeş-Bolyai. Şi-a început cariera politică în 1990 ca membru al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNTCD). Din 1992 a îndeplinit funcţia de secretar general şi ulterior pe cea de preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca a PNŢCD. În anul 2001 a fost exclus, împreună cu întreaga conducere judeţeană, din PNŢCD Cluj, de către conducerea centrală a partidului în frunte cu Victor Ciorbea. Împreună cu marea majoritate a colegilor ţărănişti excluşi din partid, a fost membru fondator al Acţiunii Populare, fost partid politic din România, cu ideologie de centru-dreapta, fondat și condus de Emil Constantinescu, refuzând să mai activeze la momentul fuziunii acestei formaţiuni cu PNL(2008) . În 2014 s-a înscris în Partidul Liberal Reformator(ulterior ALDE) .Din noiembrie 2019 este membru al partidului FORŢA NAŢIONALĂ, având funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Cluj şi vicepreşedinte coordonator al regiunii de Nord-Vest. În şedinţa extraordinară a Biroului Permanent Central din data de 4 aprilie 2020 a fost ales preşedinte interimar al partidului FORŢA NAŢIONALĂ.

Acesta a hotărât ca subvenţia de la bugetul de stat pe care o primeşte partidul Forța Națională,   (aproximativ 20.000 de euro) să fie donată spitalelor aflate în prima linie în lupta cu Covid 19. „În acest sens, partidul va depune o iniţiativă legislativă de amendare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prin care să se permită acest lucru doar pe perioada stărilor de urgenţă”, a transmis Sorin Naș.

Noua conducere a Forței Naționale a transmis un comunicat de presă în care a anunțat motivul pentru care au fost îndepărtați Teodor Meleșcanu și Grațiela Gavrilescu: „Biroul Permanent Central al partidului FORȚA NAȚIONALĂ a fost convocat ȋn şedinţǎ extraordinarǎ, la solicitarea majorității membrilor săi, ca urmare a hotărîrii Curții de Onoare și Arbitraj a partidului din data de 21.03.2020 prin care s-a decis excluderea doamnei Grațiela Leocadia Gavrilescu şi a domnului Teodor Meleșcanu, hotărîre care urma să fie supusă spre validare Biroului Permanent Central. Decizia curții a fost motivată de faptul că cei doi, prin demersurile întreprinse, au încercat destructurarea organizațiilor vechi ale partidului și crearea de organizații paralele ilegale în vederea obținerii controlului asupra tuturor structurilor teritoriale ale partidului, încălcând astfel grav prevederile Statutului. Pentru a evita validarea excluderii de către Biroul Permanent Central al Forței Naționale cei excluși din partid si-au depus demisiile înainte de începerea ședinței”.

 

Pe lângă activitatea antreprenorială, din mediul privat, Sorin-Valeriu Naș a mai activat și prin instituțiile statului: a fost secretar general al Prefecturii Cluj, director al Sucursalei Teritoriale Cluj a Fondului Proprietăţii de Stat, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Un profil de politician român adevărat, care ar merită măcar un loc de consilier local în Cluj-Napoca, loc pe care poate l-ar câștiga mai ușor trecând, de ce nu, în al cincilea partid, nu-i așa ?

Întrebat dacă Emil Boc poate fi considerat baron local, Sorin Naș a zis: ”Desigur! La Cluj este o situație și mai gravă decât în alte părți. De ce spun că este un baron local? Păi la Cluj este un clan al baronilor locali PDL – PNL. Cunoaște toată lumea cazul cu fostul primar, Apostu, zis și “Fifty-fifty”, sau cazul fostului președinte al Consiliului Județean Horia Uioreanu care a adus și o inovație în materie de șpagă… șpaga în rate. Baronii locali își angajează, în primărie, oameni având criteriu apartenența politică sau de rudenie. Dacă voi ajunge primar, nu voi face angajări decât pe baza competenței! Nu voi angaja lipitori de afișe”.

Sursa foto : Facebook SOS România

Sursa informații : ZF, Actual de Cluj, Ziar de Cluj, Teodor Melescanu

 

 

Despre Autor

Lasă un răspuns