Trei, Doamne și toți trei (III)

Trei, Doamne și toți trei (III)

Acest articol este despre un om pe care îl stimez cu adevărat. Este firesc ca acest articol să fie scris de mine, seria de trei articole încheindu-se cu acesta. Cred că excelența nu admite mediocritate.  Am venit în Cluj, azi noapte la 23;44. Words, don’t come easy, sunt obosit, nu am reușit să fac o echipă sudată în redacție și funcționez exact cum joacă anul acesta CFR Cluj. Și totuși, compensez cu sufletul, cu durerea amestecată cu furie că voi părăsi Clujul după alegeri. Și că va pleca probabil și Vasile Dîncu în Parlamentul European. Vasile Dîncu :

Boc si echipa lui a adus normalitatea la Cluj. Echipa mea va aduce exceptionalitatea.”

„Inteligența artificială va elimina 4 din 5 programatori.  Ceea ce face Voicu Oprean(AROBS)  ar trebui multiplicat de 50 de ori. Incubatoarele de business lipsesc.”

În politica românească, adevărații intelectualii sunt extrem de puțini. Iar acest om vobește aplicat. Omul nu atacă, arată că există un blocaj de comunicare cu cetățenii. Mass media și societatea civilă, se ocupă de monitorizarea societății civile. Nu multiculturitate fără români.

Am vopsit străzile, e frumos. Ce facem totuși cu oamenii din Cluj ? În 35 de ani nu am făcut infrastructructură, un obiectiv strategic. Nu am făcut școli. Am dat cu var peste moștenirea lui Ceaușescu.

Nu avem un spirit comunitar adevărat. Dacă ești filmagiu în Primărie, nu construiești cartiere de blocuri. Să se termine cu găștile de partid !

Fostul ministru al Apărării a enumerat  motivele esențiale, pentru care părăsesc și eu Cluj-Napoca pentru București. Eu mai am 1001 motive, unele obiective, altele subiective. Dar, eu chiar nu contez. Presa de chitanțier va ocupa cu „succesuri” locul meu.

Vasile Dâncu s-a născut pe 25 noiembrie 1961 în localitatea Runcu Salvei din județul Bistrița-Năsăd. A terminat Facultatea Filozofie la Universitatea Babeș Bolyai în 1989 și a continuat studiile și specializarea în sociologie. În 1998 a devenit doctor în Sociologie, diplomă obținută în 1998 tot la UBB.

Cercetător ca formare, Vasile Dîncu a publicat mai multe volume de cărți de-a lungul carierei sale:

Audiența radio în România, Editura Fundației Culturale Române, Cluj-Napoca 1998;

Societatea civilă și administrația locală, Metro Media Press, Cluj, 1999;

Comunicarea simbolică. Arhitectura discursului publicitar, Dacia, Cluj-Napoca, 1999. Premiul Fundației DACIA. Locul 7 în Topul Național de Carte (februarie 2000), re-editată 2009, Editura Eikon, Cluj Napoca;

Comunicarea în managementul instituțional, Editura Wolphin, Cluj-Napoca, 1999;

Țara telespectatorilor fericiți. Contraideologii, Editura Dacia, Cluj-Napoca, 2000, re-editată 2010;

Politica inutilă, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2007;

Patrie de unică folosință, Editura RAO, 2010;

Mitologii, fantasme și idolatrie, Editura RAO, 2011;

Poveștile, viața și moartea, Editura Eikon, 2011;

O Românie interioară, Editura Eikon, 2013;

Triburile. O patologie a politicii românești de la Revoluție la Generația Facebook, Editura Școala Ardeleană, 2015;

Scenarii pentru o Românie posibilă, Editura Școala Ardeleană, 2016.

 

 

Despre Autor

Lasă un răspuns