Ce se întâmplă la Spitalul din Mangalia, domnule ministru Rafila ?

Ce se întâmplă la Spitalul din Mangalia, domnule ministru Rafila ?

Domnule ministru Rafila, de la inaltimea biroului dumneavoastra cunoasteti ce se intampla dincolo de usa cabinetului? Cunoasteti atitudinea cadrelor medicale, in special a asistentelor si infirmierelor? ca pretentii au cu duiumul …. salarii, sporuri, drepturi, etc. mai ales ca sunt cele de ultima generatie, fara bacalaureat dar cu studii medicale, intreabă președintele Federației UNOPA, Roșu Cristian
Cristi Roșu, președinte UNOPA :
M-am linistit si a trecut ceva timp, asa ca mi-am adunat gandurile pentru a le asterne pe hartie …. acum o saptamana si ceva am trecut printr-un eveniment nefericit, drept urmare a trebuit sa apelez la serviciile medicale locale.
Vorbesc despre judetul Constanta, mai ales de orasul Mangalia, oras frumos linistit mai ales in perioada aceasta dar deficitar la servicii medicale asigurate de stat. Au un spital frumusel, amplasat in vecinatatea falezei si a marii si cam atat.
In tot acest spital …. maricel cei drept, nu gasesti decat 4 servicii, care functioneaza doar pe timp de zi, asta inseamna ca dupa orele 18.00 doar popa te mai salveaza daca bineinteles nu este ocupat si el. Serviciul de urgenta sau de garda isi face datoria daca are cu ce, medicii sunt specialisti si politicosi, chiar cred ca ar face minuni daca ar avea cu cine si cu ce.
Am ajuns cu seviciul de ambulanta, cei drept, poate am avut noroc, au venit si la timp(relativ rapid) si cu medic la bord, iar primele interventii au fost de nota 10 ….. tranfserul pacientei in serviciul de urgenta, o ecografie, un dialog cu medicul, o perfuzie si dupa un control medical amanuntit vine oferta de tranfer catre Spitalul Judetean Constanta. bineineles ca am refuzat oferta si am staruit/rugat sa se faca ce se poate face pentru stabilizare medicala, pentru a putea ajunge la Bucuresti.
Asa cum am spus, in felul asta am aflat ca laboratorul si CT nu functioneaza decat intre orele 9 – 16, in acest fel se alomereaza camerele de garda de la marile spitale regionale … nu ca ele ar sta mai bine la capitolul servicii.
De fapt unde vreau sa ajung cu relatarea? In timp ce pacienta era in procedura de stabilizare cu perfuzii, am iesit la o tigara in fata spitalului …. tocmai cand se schimbau turele la ora 19….. si fara sa vreau am asistat la discutii intre asistente, in prima faza am crezut ca este o gluma proasta, ca sunt discutii intre elevi de scoala generala.
…. „am scapat fa din puscaria asta, din mizeria asta pana maine” …. vorbe spuse de o asistenta imbracata in uniforma specifica, de vro 30 de ani, frumusica de altfel … dar cu un aspect care aduce a opatarita sezoniera, si ca vorba si ca comportament.
…..”inseamna ca iar am parte de toti nenorocitii, toti betivii si imbuibatii in seara asta” …. vine un raspuns, de la o matroana de 100 si ceva kg imbracata tot in unifoma medicala.
Stai si te gandesti, ce ai face daca ai incapea pe mainile unor astfel de specimene, cum ai reactiona? stai si te gandesti ca individele astea sunt platite cu bani frumosi din banul public ….. cel din taxele si impozitele platite de contribuabili …. care cred ca atunci cand vor avea nevoie vor beneicia de servicii medicale profesioniste.
Dragele noastre asistente medicale, aveti salarii frumusele, chiar peste media, daca nu va place ce faceti …. nimeni nu va tine cu forta, sunt si alte activitati poate mai reconfortante … datul cu matura stradala, difuzarea de materiale publicitare postale, si de ce nu socializare in baruri.
Asa am ajuns in situatia in care nu ai voie sa te inbolnavesti, sa nu mori, ……. in care cuvantul SA NU a ajuns litera de lege, unde pacientii mor pe capete, si unde spitalele au ajuns o MORGA IMENSA.
SA FITI SANATOSI SA FITI FERICITI!

Despre Autor

Lasă un răspuns