40 de autobuze noi în parcul auto al CTP. Câte vin în Zona Metropolitană?

RATUC (1)Ultima şedinţă a Consiliului Local Cluj-Napoca a mai adus dezbateri îndelungate şi pe tema achiziţionării a unui număr de 40 autobuze pentru Compania de Transport Public Cluj Napoca (CTP), se pare însă că nu pentru Zona Metropolitană, aceasta va lua exact ca înainte de 2008, rămăşile de autobuze ale fostei regii. Consilierii locali ai USL au fost sceptici în privinţa acestei achiziţii şi s-au împotrivit, însă pentru că nu constituie majoritate, proiectul a trecut.

Explicaţia Primarului Municipiului Cluj-Napoca a fost una cât se poate simplă şi făcea referire la o împrospătare a parcului auto al fostei regii, dar fără să facă vreo referire către Zona Metropolitană. Şi deşi s-a anunţat deja că CTP va avea 4 trasee şi în comuna Floreşti, deducem foarte uşor că floreştenii vor circula, din nou, cu cele mai răpciugoase autobuze, căci cele noi nu vor fi cu siguranţă pentru comunele din Zona Metropolitană.

Consilierii locali ai USL au fost de părere că suma alocată acestei investiţii, adică de 63 de milioane de lei, bani proveniți din creditul de 300 de milioane de lei contractat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în anul 2010, este o sumă mult prea mare şi au spus că dacă oraşul nostru doreşte ca anul viitor să fie Capitală Europeană a Tineretului, ar fi bine să se investească în alte proecte, în speţă, culturale şi dedicate tinerilor pentru ca acest titlu să fie unul bine meritat.

Discuţiile, purtate şi argumentele USL nu au fost luate în considerare şi astfel, proiectul a trecut.

 

Despre Autor