La Ploiesti se pune botnita presei libere

 

 dezvaluiri

Cu pumnul în gura presei, la Ploiești!

Cotidianul ,,Telegrama”, interzis după ce l-a criticat pe primarul Bădescu

 

 

La aproape doi ani de la apariţie, cotidianul „Telegrama” este interzis de trustul Prahova, care deţine una dintre cele trei firme din judeţ care se ocupă de distribuţia ziarelor. Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în momentul unei serii de dezvăluiri făcute cu privire la „derapajele” administraţiei publice locale.

 

În data de 27 ianuarie, conducerea cotidianului „Telegrama” a fost anunțată telefonic de încetarea distribuției în rețeaua „Prahova”, motivându-se că „așa s-a primit ordin de mai sus”. La solicitarea noastră, societatea Editura Prahova a trimis o adresă scrisă de reziliere a contractului de difuzare, care ar fi trebuit să fie pusă în aplicare după o perioadă de preaviz. Cu toate acestea, astăzi, 28 ianuarie, ziarul nu a fost distribuit în această rețea.

Este o măsură abuzivă, care încalcă orice normă de bun-simţ privind asigurarea unei egalităţi de şanse între publicaţiile din Prahova, dreptul la opinie, libera exprimare și corecta informare a cititorilor.

 

Interzicerea cotidianului „Telegrama” la chioşcurile de ziare deţinute de Editura Prahova vine în contextul dezvăluirilor făcute de cotidianul nostru cu privire la administraţia Iulian Bădescu şi modul în care, de un an şi jumătate, Primăria Ploieşti îşi bate joc de locuitorii oraşului:

Nesimţire la Primăria Ploieşti – 19.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (II) – 21.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (III) – 22.01.2014

Nesimţire la Primăria Ploieşti (IV) – 23.01.2014

În atenţia DNA. Circuitul secret al banilor în administraţia ploieşteană – 23.01.2014

Toate semnalele duc spre ideea unei răzbunări venite pentru a „băga pumnul în gură” echipei de jurnalişti de la singurul cotidian local independent care a avut curajul să-l critice pe primarul Iulian Bădescu.

 

„Redacția Telegrama nu se lasă intimidată de aceste acțiuni dictatoriale și va continua să informeze cititorii în mod obiectiv, așa cum am procedat de fiecare dată când am descoperit nereguli în cadrul administrației publice. Suntem convinși că, în ciuda acestor piedici, prahovenii vor căuta în continuare să citească ziarul Telegrama, îi asigurăm că o să rămânem la fel de incisivi, așa cum ne-am obișnuit cititorii și le mulțumim tuturor celor care au fost și sunt alături de noi”, afirmă Cristi Constantinescu, directorul cotidianului „Telegrama de Prahova”.

 

„Telegrama de Prahova” poate fi găsită în continuare în reţelele de distribuţie a ziarelor Calliope şi ABC Press sau pe bază de abonament.

 

 

Pentru detalii suplimentare: Cristi Constantinescu, director Telegrama

Tel: 0751.105.872

Vocea Clujului

Despre Autor