Buget mai mare pentru Municpiul Cluj-Napoca. Proiectele USL ignorate total de Emil Boc

În cadrul ultimei şedinţei de Consiliu local a fost aprobat şi noul buget al municipiului. Acesta este mai mare decât anul trecut, însă la fel, ca anul precedent a creat discuţii între consilierii locali.
Conform edilului, bugetul de dezvoltare al municipiului Cluj-Napoca este în acest an de 257 milioane de euro, adică o creştere de 55%.
Această creştere a venit din: – excedentul din anii anteriori;
– absorbția fondurilor europene – avem multe proiecte în faze finale și o serie largă de proiecte europene la care lucrăm în continuare;
– utilizarea creditului contractat de Primărie la începutul anului 2011 – este ultimul an în care poate fi utilizată această sursă de finanțare și o va fi folosită pentru proiecte precum achiziționarea de autobuze noi pentru clujeni (40 autobuze), finalizarea Sălii Polivalente și a parking-ului aferent (445 locuri) sau modernizarea în întregime a Căii Turzii, carosabil și trotuare.
Bugetul general al municipiului se situează la 1.155.197.000 lei și a fost aprobat în ședința de Consiliu Local. Cea mai mare creștere o înregistrează componenta de dezvoltare (55%), bugetul general având o creștere de 23% față de 2013.
Discuţiile între consilierii locali ai USL şi ceilalţi consilieri au apărut imediat. Atât consilierii PNL cât şi cei ai PSD au avut câteva amendamente de trecut în lista cu priorităţi ale Primarului, Emil Boc, însă aceste amendamente au fost respinse de consilierii PDL şi UDMR, fiind în majoritate.
Consilierii PNL au fost de părere că multe dintre proiectele din acest an ale Primăriei nu vor necesita efectiv o investiţie financiară, astfel că acei bani vor putea fi folosiţi în alte scopuri pentru a susţine alte ramuri, în opinia lor, la fel de importante. Printre amendamentele propuse de consilierii PNL,se numără: construirea de grădiniţe în cartiere 675.000 lei, un patinoar permanent 600.000 de lei, două unități ISU in Zorilor și Dâmbul Rotund, precum şi alte investiţii.
Consilierii PSD au cerut: modernizarea străzii Jiului 3,8 milioane de lei, sistem de parking de structură ușoară, un sistem integrat de parcări într-o proiectare multianuală, creșterea cuantumului pentru sportul de performanță cu o sumă de 6,5 milioane de lei, dar au cerut şi alte investiţii.
Ca urmare a nemulţumirii stârnite pentru că, din nou, cerinţele lor nu au fost luate în considerare, consilierii locali ai USL au votat împotriva bugetului Municipiului Cluj-Napoca, dar cu toate acestea, bugetul a trecut.