Ioan Petran îi cere lui Boc să cumpere în leasing autobuzele pentru Compania de Transport Public

976362_542749759104719_1953852648_oPreşedintele PNL Cluj-Napoca face un apel către Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc şi îi cere să cumpere cele 40 de autobuze în leasing.

După ce acest apel a fost făcut la o televiziune, Ioan Petran a insistat să îşi susţină punctul de vedere postând dorinţa sa şi pe pagina personală de pe un site de socializare.

“Îi cer, în numele PNL Cluj Napoca, să nu cumpere cu banii jos cele 40 de autobuze. Îi solicit ferm acest lucru, indiferent dacă-i pasă sau nu de banii clujenilor, plătiţi la timp prin taxe şi impozite la bugetul local”, spune preşedintele PNL Cluj Napoca.

Pentru a-şi susţine afirmaţia, Ioan Petran vine cu 4 patru argumente:

1. cele 40 de autobuze se pot cumpăra în leasing, pe o perioadă de cinci ani

2. Este aberant şi ineficient să plăteşti pe loc peste 55 de milioane de lei noi ( cca. 14 milioane de euro), când poţi plăti doar 12 milioane de lei noi (2,7 milioane de euro), sumă reprezentând avansul la leasing.

3. Astfel, cele 40 de autobuze noi, intrând în activitate, îşi vor plăti singure rata şi dobânda la leasing.

4. Restul sumei de 33 de milioane lei noi (cca. 7,5 milioane euro) din creditul CEC care trebuie folosit anul acesta, pot fi direcţionaţi şi cheltuiţi pentru satisfacerea unor urgenţe majore, cum sunt investiţiile în infrastructura culturală pentru obiectivele Cluj – Capitală Culturală Europeană (Filarmonica) sau pentru Cluj – Capitala Europeană a Tineretului (2015).

În opinia lui Ioan Petran, alte priorităţi ar putea însemna: rezolvarea problemelor legate de traficul rutier în Cluj, a crizei parcărilor şi a spaţiilor verzi, de exemplu prin amenajarea malurilor Someşului.

Vă reamintim că în ultima şedinţă a Consiliului Local Cluj Napoca, a fost aprobat un proiect ce presupune achiziţionarea a 40 de autobuze pentru înnoirea parcului auto al fostei regii de transport călători.

Despre Autor