septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Ovidiu Raeţchi, deputat Diaspora: „O dezbatere despre monarhie e necesară în contextul revizuirii constituţionale”

1405042_229554693873680_374548696_oDeputatul de Diaspora Ovidiu Alexandru Raeţchi a reiterat, in cadrul unei dezbateri organizate de platforma Dreapta Conservatoare, necesitatea unui dialog politic şi constituţional solid vizând monarhia din România.

În contextul unei renaşteri a curentului monarhist, Raeţchi a vorbit despre modul în care monarhia poate fi integrată în sistemul instituţional românesc.

Reluarea discuţiilor despre revizuirea Constituţiei oferă şansa unei dezbateri de fond despre destinul monarhiei în România. E un apel către cel care coordonează procesul de revizuire, Crin Antonescu, un viitor preşedinte cu viziuni monarhiste oneste. Este corect să avem această dezbatere acum, să dam societăţii şansa de a se pronunţa pe subiect cu maturitatea pe care o oferă 20 de ani de democraţie. Nu trebuie să luăm în calcul un proces constituţional imediat, care să dezechilibreze angajamentele USL pe termen scurt, ci unul pe termen lung, poate de un deceniu, care să aşeze monarhia în poziţia sa tutelară firească în cadrul statului român.”

About Author