Horia Sulea pleaca de la Primăria Floresti, va candida pentru Parlamentul European. Efectul Stockholm

 

Surse extrem de apropiate primarului Horia Sulea dau ca sigura plecarea acestuia spre Parlamentul European. D-na Norica Nicolai a privit extrem de atenta spre sondajul Gazeta de Cluj, unde Horia Sulea Si Emil Boc se detaseaza intr-o competitie pentru Parlamentul European, fata de de Daniel Buda, aflat pe a 3-a pozitie.

Horia Sulea se pare ca a delegat deja catre viceprimar, problema construirii centurii de Sud, sau alte probleme de ordin operativ, pe care, pana acum obisnuia sa le rezolve din postura de one man show.

Viceprimarul Bogdan Pivariu va avea o sarcina extrem de grea, in rezolvarea problemelor. Alte surse arata o posibila candidatura la Primaria Floresti, al unui nume greu din conducerea PNL.

Aflat la Floresti Fest, primarul Horia Sulea nu a infirmat cele spuse mai sus. Ne aflam dealtfel in fata unui caz tipic de efect Stockholm, dupa cum spunea un prieten. Se spune că una dintre cele mai frecvente tulburări ale societăţii româneşti, care a acceptat atât de mult timp comunismul, fără să se răzvrătească, iar astăzi mulţi încă mai suspină după acele vremuri, este sindromul Stockholm.

„Nu m-aş grăbi să afirm că sindromul Stockholm este o afecţiune naţională, aşa cum spun unii. În primul rând, sindromul Stockholm presupune nu doar o relaţie asimetrică în care răpitorul are o victimă în propria-i forţă, iar victima, cu timpul, ajunge să susţină şi să iubească călăul, susţinându-l inclusiv în faţa posibilului salvator, pentru că ne lipseşte un element foarte important. În acest caz, răpitorul, dacă ne referim la o clasă politică, nu vine din afară. În relaţia Stockholm este vorba de o relaţie care se construieşte pe loc, între oameni care nu s-au întâlnit până atunci”, spunea Mircea Dragu.

Cert este ca primarul din Floresti a fost tinta unor atacuri, care nu fac decat sa confirme, ca egalitatea de voturi cu Emil Boc a deranjat. Faptul ca #rezistentii au „atacat” persoana Horia Sulea, unde au fost primiti cu „paine si sare”, nu e o intamplare pentru cunoscatori.

Pe viitor, acestia se vor confrunta probabil cu viceprimarul Bogdan Pivariu. Asta in ipoteza ca viceprimarul isi va asuma lupta, nici unul  din protestarii #rezist nespunand un cuvant rau despre viceprimar, un tanar care promite dealtfel.Leave a Comment