Diferit vrea mai multi bani de la floresteni pe centura de sud

 

Firma Diferit SRL, deţinută de către Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa, este una dintre cele mai prolifice societăţi în ceea ce priveşte contractele cu statul. Ei par a fi abonaţi la acest tip de contracte, iar unele proceduri ridică numeroase semne de întrebare. Potrivit unor surse de pe piaţă, cei de la Diferit participă la licitaţii cu preţ de dumping, de 30% sub preţul corect, doar pentru a-şi adjudeca o procedură.

Compania clujeană Diferit a câştigat un contract în valoare de aproape 135 de milioane de lei, fără TVA, de la administraţia locală din Turda. Banii vor şi plătiţi pentru un acord cadru pe o perioadă de patru ani care prevede repararea străzilor, trotuarelor şi reţelei de canalizare din Municipiul Turda. Firma Diferit, deţinută de familia Petri, este una dintre firmele care câştigă licitaţii în infrastructura regională pe bandă rulantă.

La fel s-a intamplat in Floresti. „Acum suntem în situaţia în care au venit şi ne-au cerut o suplimentare a sumei oferite de către ei, invocând scumpirea materialelor, un lucru cert şi real, scumpirea forţei de muncă, un lucru cert şi real, doar că în contractul de încredinţare se specifică clar: preţul este fix până la terminarea lucrării”, Horia Sulea

Desi nu au facxut mare lucru pe centura pana acum, acestia au actionat in judecata Primaria Floresti.

Nr. unic (nr. format vechi) : 3152/117/2018*
Data inregistrarii 03.09.2018
Data ultimei modificari: 05.09.2018
Sectie: Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale
Materie: Contencios administrativ şi fiscal
Obiect: litigiu privind achiziţiile publice
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
DIFERIT S.R.L. Reclamant
COMUNA FLOREŞTI Pârât

 

Şedinţe

26.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: Complet 6C urgente
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Centura are are o lungime de 2,685 kilometri  si deserveste atat localitatea Floresti cat si localitatea Cluj-Napoca.

În 2013, din valoarea totală a contractelor la nivel naţional, pentru DRDP Cluj au fost direcţionaţi circa 30 de milioane de lei, iar singura firmă care a efectuat aceste lucrări a fost SC Diferit. a lucrat la modernizarea (2007) din zona Pieţei Cipariu, iar societatea a contractat şi diferite lucrări de întreţinere a străzilor din Cluj Napoca, precum şi la centura de “diamant” Vâlcele Apahida. În 2014, SC Diferit a câştigat de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi contractul de deszăpezire pentru cei aproape 300 de km din cadrul Direcţiei Regionale Timişoara, secţia de drumuri Caransebeş. Suma acestui contract este de 8.880.812 lei, fără TVA. De asemenea, compania a câştigat, în asociere cu turcii de la Kiat, contractul de întreţinere şi reparare a străzilor din Cluj Napoca pentru suma de 120 de milioane de euro.

Mai multe, aici.  

Cititi mai multe pe economica.net

Gandurile unei fetite de 10 ani, la inceput de an scolar

A inceput scoala... Ma bate soarele-n cap in curtea scolii, in timp ce ascult teoriile...

Închide