Elevii chiulangii nu vor primi abonamente gratuite pe transportul în comun

1075398_579577515464411_552394960_oPrimarul Emil Boc, a anunţat că de la 1 Martie, elevii clujeni, fie că sunt la învăţământ de stat sau privat, vor beneficia de abonamente gratuite pe două linii. Pentru ca elevii să beneficieze de aceste aboanemnte trebuie să respecte două condiţii: să nu chiulească şi să nu aibă nota la purtare scăzută.

Mai exact, edilul a spus că toţi elevii vor primi aceste abonamente de la data de 1 Martie, însă dacă din semestrul II, unii vor avea absenţe prea multe, sau le va fi scăzută nota la purtare, vor pierde din anul următor acest beneficiu.

Emil Boc a mai spus că aceste abonamente vor fi valabile şi pe perioada vacanţei, iar Primăria Cluj-Napoca va aloca de la bugetul local suma de 4 milioane de lei pentru achitarea tuturor abnamentelor elevilor.

A fost propus următorul calendar, astfel încât elevii să poată circula gratuit pe două linii CTP de la 1 martie 2014 întreg anul școlar:

– până la data de 18 februarie profesorii vor înmâna elevilor declarațiile pe proprie răspundere, care vor trebui completate de părinți sau tutorii legali, centralizate de către școli și transmise Companiei de Transport Public Cluj (RATUC);
– începând cu 25 februarie Compania de Transport Public va elibera abonamentele;
– până la 1 martie abonamentele vor fi distribuite în școli.

„Urmărim să creștem prezența la ore, să prindem cât mai mulți elevi în activități educaționale, școlare, extrașcolare, pentru că un copil ocupat astfel este un copil cu șanse mult mai mari la un viitor bun”, a spus Emil Boc.

În acest sens programul de beneficii pentru elevi prevede:
– dacă elevii nu utilizează transportul în comun pentru mersul la școală – în primul rând la elevii din clasele I-IV care în general merg la școlile de cartier – se va acorda gratuitate pe două linii de transport public dacă participă la activități extracuriculare organizate, de orice fel: dans, muzică, activități sportive etc.
– dacă la sfârșitul acestui an școlar un elev are nota scăzută la purtare, el trebuie să știe că nu va mai beneficia de gratuitate la transport în următorul an.

Detalii suplimentare:
– prevederile se aplică și elevilor din învățământul privat, fără discriminare;
– abonamentele pentru elevi includ și lunile de vară și vor fi valabile până la 1 octombrie 2014;
– elevii care nu intră în niciuna din categoriile de mai sus vor avea 50% reducere la transportul în comun (toți elevii vor avea 50% reducere pe o a treia linie, dacă doresc).

Despre Autor