„A doua sansa” si „Punti peste ziduri”, activitati de invatamant si sportive la Penitenciarul Gherla

In data de 20 iunie 2013, la sediul Secției exterioare Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, 22 de femei private de libertate au absolvit învăţământul primar prin programul „A doua şansă”, iar pe 21 iunie a fost organizată festivitatea de încheiere a anului școlar 2012-2013, pentru 42 de elevi ai claselor I-VIII ai Şcolii Profesionale Gherla, care execută pedepse privative de libertate în cadrul Penitenciarului Gherla.

Unitatea şcolară din cadrul Penitenciarului Gherla funcţionează cu un număr de 9 clase care cuprind învăţământul primar, gimnazial, liceal și profesional clasele IX-X, dar și învăţământ prin programul „A doua şansă” organizat la Secţia exterioară Cluj-Napoca.

Tot in data de 21 iunie, în cadrul Penitenciarului Gherla au avut loc  o serie de activități sportive organizate sub genericul ”Punți peste ziduri”, activitate aflată la cea de-a X-a ediție, în cadrul căreia persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla s-au intrecut la fotbal-tenis cu echipe din comunitate. La aceste activități a participat în calitate de invitat special și domnul Cristian Săsărman, antrenor al Lotului național de fotbal-tenis al României.

Despre Autor