Lăsați câinii să se OO!

akita-american-1302493966Gândul.info, sursă, de bună seamă, de încredere, ne informează că guvernul Ponta ,,intenţionează ca, până la sfârşitul anului, să introducă şi alte taxe şi impozite pentru a creşte veniturile la bugetul de stat”.

Despre ce fel de impozite și taxe este vorba? Pe lângă altele, aflăm din cuprinsul articolului despre viitoarea intenționată taxă pe câine. ,,WTF?!”, mi-am spus eu, tare mirat și entuziasmat că am subiect de pamflet cât cuprinde!

,,Chiar dacă nu ar aduce sume atât de mari, autorităţile locale îşi pot creşte bugetele prin aplicarea impozitului pe câini. Cu aceste sume, reprezentanţii autorităţilor locale susţin că ar putea rezolva problema câinilor vagabonzi”, ne informează același ziar online.

Și toată tărășenia continuă:

,,Ce primării din România vor să introducă impozitul pe câine

Primarul oraşului Carei, Kovacs Eugen, a declarat pentru gândul că intenţionează să propună discutarea în consiliul local introducerea unui impozit pe câini.

<<Un astfel de impozit nu ar reprezenta o noutate, se aplica şi pe vremea regatului maghiar. Va fi mai mult o amendă, decât un impozit, pentru proprietarii de câini nesterilizaţi. Aceştia ar putea plăti 100 de lei impozit, iar cei care au câinii sterilizaţi vor plăti mult mai puţin>>, ne-a declarat Kovacs Eugen.”

Domnul Eugen, când va reveni regatul maghiar, vom amenda/impozita și câinele pentru că are OO. Până atunci, însă, doar oamenii cu OO sunt amendați…

,,În plus, primarul oraşului Carei spune că vrea să discute şi cu primarii comunelor din jurul localităţii, pentru că mulţi oameni lasă pe stradă câinii nedoriţi. <<Dacă nu luăm măsuri, nu vom putea rezolva problema câinilor vagabonzi>>, a spus Kovacs.

Şi Primăria Timişoara ia în calcul introducerea unui impozit pe patrupede. Vizaţi vor fi proprietarii de câini care nu îşi sterilizează animalele de companie”, mai citim în gândul.info

Deci, stați așa, să ne-nțelegem bine, ca să nu-nțelegem greșit. Adică circulă prin presă informația, nu numai că guvernul se gândește să introducă taxa pe câine, dar un primar de la Carei vrea să introducă și taxa pe ouăle de câine! :)) Că doar, fiecare e invidios pe ce n-are – spunem noi, desigur, această binecunoscută zicală românească, într-o altă ordine de idei, de bună seamă, neamendabilă. Primarul cu sau fără oo vrea să amendeze proprietarii de câini cu oo-le la purtător; și cei cu oo-le eviscerate vor plăti impozit, însă unul mai mic, așa, mai de bun simț. Că un primar de Cacarei – greșeală de tehnoredactare, scuze, nu se poate corecta că e virusat calculatorul! – are asemenea cugetări adânci, menite a aduce venituri suplimentare la bugetul local, pe bază de testicule de câine, nu mă mir. Dar totuși, faptul că guvernul s-ar gândi la așa ceva, sper, și momentan cred, că e zvonistică…

Eu propun ca, dacă tot e să diferențiem impozitele și taxele în funcție de OO, să aplicăm aceeași procedură și la cealaltă categorie de câini, porcii de câini, care sunt uneori oamenii (mulți, nu puțini). Fiindcă, și oamenii se împart, ca și câinii, în doo categorii: cei cu oo și cei fără oo. De bună seamă că cei cu OO, puțini, îi deranjează pe cei mulți și fără de oo. Și cum democrația e dictatura majorității, cei cu OO să fie amendați, sau castrați! (castrați, desigur, moral, prin punerea pumnului în gură, a tălpii pe gât și a fundului în dreptul buzelor moi, spre pupat).

Pe Facebook circulă următorul text, atașat pozei preluate întocmai și la timp, și în prezentul articol:

156330_473868786002792_369042612_n

,,HOLOCAUST CANIN?! VREA GUVERNUL SĂ EXTERMINE MILIOANE DE CÂINI?

Catorva minti luminate de prin guvernul patriei le-a venit ideea, senzationala probabil pentru nivelul lor, dar odioasa si de neacceptat pentru cei care gandesc. Mai mult, asupra imaginii guvernului aceasta idee are efecte catastrofale deoarece parca este gandita de funduri pedeliste. Va mai amintiti probabil cu placere epoca bocului, cand idiotii de atunci care detineu puterea veneau cu fel si fel de propuneri – jenante, penibile, odioase, sfidatoare, idioate- cum altfel oare.

Guvernul nu vrea nici mai mult nici mai putin decat impozitarea cainilor!!! Cu asfel de propuneri nici in gluma nu ar trebui venit daca esti un om responsabil si capabil…

Interesanta este argumentatia. Sustinatorii, sfidand minima inteligenta, argumenteaza ca prin introducerea acestei taxe va scadea numarul de caini fara stapan de prin oras !!! Ma intreb oare cum? Ce minune ar putea duce la acest deznodamant din moment ce este logic, bai dobitoacelor, ca daca omul nu are bani de taxa de caine ii va da drumul din curte pe strada.

Rezultatul va fi o crestere enorma a numarului de caini fara stapan. Ce va face guvernul? Simplu – isi va ridica fustele in cap, va profita de situatia extrema creata tot de ei, pentru a veni cu o masura salvatoare extrema, mai exact eutanasierea. Cu siguranta exista cativa limbrici de prin ministere ce detin firme producatoare (asta in cazul, sa zicem, fericit) sau importatoare de echipamente si consumabile necesare procedeului de lichidare fizica. Afacerea pare una banoasa, chiar extrem de banoasa.

Din aceasta afacere, in care problema cainilor este doar un pretext, au de castigat si detinatorii de pet shop-uri si medicii veterinari privati care, conform trendului, ar fi obligati sa preia sarcina implantarii de chip-uri. In parlament se discuta deja chestiunea implantarii de chip-uri animalelor de companie. probabil subventionata cu bani grei de catre guvern, fiind o situatie de urgenta ce trebuie solutionata rapid, pentru binele comunitatii, al cetateanului.

Solutia este sa furati voi mai putin si sa nu va lacomiti pentru ca veti pleca mai devreme decat credeti. Nu repetati greselile bocului ca va fi dezastru.

PS: daca au inceput sa dea drumul la asfel de idiotenii, cred ca este grav

De la a taxa cainii pana la a taxa pisicile, pestii, brostele testoase si raioase, inclusiv animalele parazite, mai este un pas..”

O fi bine, o fi rău?!… eu cred mai degrabă că, de la a taxa câinii, până la a taxa oamenii, nu pisicile și peștii, mai este un pas… Ăștia au pus ochii pe OO-le noastre și vor, sau să ne castreze, sau să ne amendeze, că suntem prea OO-și și deranjăm.

Că aveți ce aveți cu noi, ar mai fi de înțeles, însă, întreb eu, retoric, ce-aveți cu oo-le bietelor animale? Lăsați câinii să se OO!

P.S. Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Cu înjurături, cu comentarii jignitoare și cam atât.

oo

Despre Autor