Eroare și/sau incompetență la nivel înalt referitor la Proiectul legii bugetului. CNAS, desfiinţată „din greşeală”?!…

sigla-CNASO anexă din Legea Bugetului de Stat stipulează desfiinţarea Agenţiei de Plăţi din Ministerul Sănătăţii, care conduce pe cale de consecință, practic, la desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Parlamentarii consideră că greșeala poate fi reparată în decursul acestei zile, deși explicația oficialilor la situația nedorită creată lasă de dorit.

În proiectul Ministerului Sănătăţii s-a strecurat un pasaj care presupune desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, fapt care ar genera o schimbare radicală a întregului sistem de sănătate. Parlamentarii spun, însă, că totul nu este altceva decât o mare eroare, o “eroare material”,  pe care o vor corecta în cursul acestei zile.

Mai mult se pare ca intrăm sub incidență fenomenelor elusize, observând poziția adoptată, de oficialii Ministerului Sănătăţii, care au declarat că: frazele au fost copiate din programul de guvernare al USL şi au ajuns în proiectul de lege din cauza unei erori.

Referitor la greșeala sau incompetență crasă, care a condus la o asemenea situație se pare că nimeni nu dorește să-și asume răspunderea. Eroarea materială comisă intenționat sau nu, va fi corectă în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe care vor dezbate astăzi bugetul ministerului Sănătăţii pe anul 2013. Și totuși… încă din iunie 2012, exista un Proiect de Lege a Sănătății, în care era stipulate desfințarea CNAS şi formarea caselor de sănătate publice independente.

Articol scris de Gabriel Nicolae Teodorescu

Despre Autor