“Persoana seropozitivă, o prioritate locală”

sida-generic-640x451

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca au plăcerea să vă invite la conferința de presă cu tema „Persoana seropozitivă, o prioritate locală”.

Conferința este ocazionată de întâlnirea pe care UNOPA în colaborare cu echipa Secției HIV a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca au avut-o cu persoanele seropozitive din județul Cluj. Au fost aduse în prim plan și analizate nevoile pe care persoanele seropozitive le au, problemele cu care se confruntă în acest moment, accesul la tratament, la servicii medicale și sociale, accesul pe piața muncii, etc. Pe de altă parte a fost luată în calcul nevoia de reunire a persoanelor seropozitive într-o asociație de pacienți, care să le apere drepturile și să desfășoare programe destinate acestui grup vulnerabil.

Evenimentul își propune să ofere ocazia specialiștilor și autorităților locale să își expună punctul de vedere despre identificarea soluțiilor potrivite și a demersurilor necesare pe plan local pentru a se extinde măsurile de prevenire a transmiterii infecției HIV în comunitate și pentru o creștere a calității vieții persoanelor seropozitive. Totodată ne propunem să menținem atenția opiniei publice asupra subiectului HIV/SIDA, pentru o mai bună conștientizare și responsabilizare în raport cu prevenirea infecției și integrarea socială a pacienților seropozitivi.

 Conferința de presă va avea loc miercuri 29 Iunie 2016, ora 10.00,  la sala de conferință a Hotelului Central – Str. Victor Babeș, Nr. 13, Cluj Napoca.  Conferința de presă se desfășoară în cadrul proiectului “Prin ochii mei”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

La conferința de presă sunt invitați să participe reprezentanți ai Prefecturii Cluj, Consiliului Județean Cluj, Primăriei Cluj Napoca, DJSP Cluj, AJOFM Cluj- Napoca, alte instituții și ONG-uri.

 

Pentru confirmări sau detalii suplimentare: Iulian Petre – Director executiv, Tel:0724355878 email :unopa@unopa.ro

Related posts