„Copilotul” penal a ajuns la DNA!

Victor Ponta a ajuns luni dimineata, in jurul orei 11,00, la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurori.

In camasa alba si fara cravata sau haina, primul ministru s-a strecurat printre ziaristi, fara a face declaratii legate de motivul vizitei.

„Nu am mai intalnit sa vreau sa ajung la DNA si dvs sa nu ma lasati”, a comentat el, in fata multimii de ziaristi si cameramani.

 

„Vreti sa ma daramati?”, i-a intrebat Ponta pe ziaristi. „Nu va facem nimic”, a raspuns o ziarista, iar premierul a replicat: „Va multumesc”.

01pilotulponta_agerpres

La inceputul lunii iunie, procurorii DNA au anuntat ca „au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel”.

Procurorii il acuza pe Ponta de urmatoarele infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni); complicitate la evaziune fiscala in forma continuata; spalarea banilor.

De asemenea, „procurorii au constatat ca se impune continuarea urmaririi penale fata de Ponta Victor-Viorel si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de conflict de interese, dintre care una in forma continuata (doua acte materiale) fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru al Romaniei”.

In comunicatul DNA se arata atunci ca procurorul sef al DNA initiaza procedura de sesizare a Camerei Deputatilor, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata Ponta Victor-Viorel, deputat, care in perioada in care se presupune ca a savarsit infractiunile de conflict de interese a indeplinit functia de prim-ministru. Cateva zile mai tarziu, deputatii au respins cererea DNA.

sursa: comisarul.ro

Despre Autor