HORIA-EUGEN CRISTEA – JURNALIST INDEPENDENT LA VOCEA CLUJULUI –PUBLICATIE APOLITICA

Bild 004Am hotarat sa-mi exprim crezul in libertatea, independenta si suveranitatea Romaniei. Vocea Clujului va publica comunicate, opinii si atitudini, indiferent de culoarea lor politica. Jurnalismul ridicat la cote de echidistanta, va marca si in viitor glasul nostru. Vom sanctiona in egala masura derapajele de orice gen din societatea civila si din politica romaneasca. Asta deoarece aceasta publicatie a eliminat pe parcurs, orice influenta, fie ea din stanga, centru sau dreapta esicherului politic. Spun cu demnitate ca nu sunt membru al nici unui partid politic.

De-a lungul timpului, jurnalistul a invatat sa lupte pentru a modifica un sistem uneori  bazat pe coruptie, pe nedreptate. A invatat apoi ca intr-o lupta, victimele sunt colaterale. Parcursul spiritual ales m-a invatat apoi, ca lupta nu aduce in mod inevitatibil o schimbare in mai bine. O societate ancorata strict in valori materiale, in lipsa respectului pentru baza piramidei S.M.A.R.T., va duce la o prabusire lenta, dar sigura a valorilor.  Vocea Clujului vine sa aduca aportul spiritual necesar fiecaruia dintre noi pentru a putea merge mai departe, atunci cand contraselectia ne sufoca.

Am invatat dupa 1989 ca nu avem siguranta unui loc de munca. Am invatat ca emigrand, indiferent unde, vom fi cetateni de rang II. Apoi, multi ne-am intors si am constatat o polarizare nedorita a societatii romanesti, impartita in potentatii puterii si societatea valorilor tacute. Am urat comunismul, neantelegand ca de fapt am trait dicatura. Am distrus munca parintilor nostrii, avand lipsa de inteligenta de a pune ceva in loc. Am trait manipularea mediatica, am auzit promisiuni frumoase in campania electorala. Pana la urma, intr-o furie extrema si necugetata, am iesit de nenumarate ori in strada. Ca la guvernare a fost PNL sau PDL, am invatat ca valoarea ta ca om exista atata timp cat poti fi folosit.

Am crezut in Ioan Rus, in Vasile Puscas, am luptat in 2004 pentru un primar al Clujului venit din mediul de business. In 20 iunie 2004, Emil Boc castiga Primaria Clujului, nimeni din staff-ul de campanie neavand curaj sa-i spuna d-lui Rus ca Clujul nu este pregatit sa-l primeasca.

Emil Boc, a facut ceea ce stim cu totii pentru Cluj si pentru Romania. In 2011, am candidat pentru functia de consilier de Stat al Presedintelui Traian Basescu, sperand din nou ca pot schimba ceva. La ultima etapa de selectie, am fost eliminat, avand totusi puterea sa-i spun Presedintelui ca politica dusa de guvernul Boc este falimentara pentru Romania.

Am crezut in domnul Presedinte Traian Basescu . Chiar credeam ca se va inconjura de specialisti. Admir tenacitatea domnului Emil Boc. Cred ca domnul Horia Sulea ar fi un primar excelent, daca ar fi independent.

Reconfigurarile iminente de pe scena politica, arata ca politica romaneasca se face pe criterii care nu tin cont de votul alegatorului. Iar asta nu reprezinta democratie participativa.

In urmatorii ani, nu voi mai iesi in strada.Nici nu voi mai face vreodata politica. Pentru ca in realitate, faptele mi-au demonstrat ca nu are rost. Doi morti, din care unul detinut politic, intr-o familie, ajung. Nu voi mai ataca pe nimeni. Vietnamul omului Horia-Eugen Cristea s-a sfarsit.

Despre Autor