Zăpada aduce după ea şi accidentele rutiere. 6 accidente în 2 zile şi pagube de zeci de mii lei

accidentÎn ciuda avertismentelor lansate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, şoferii nu par să fie prea atenţi la circulaţia rutieră în condiţiile de iarnă. Prin urmare, în două zile, au avut loc 6 accidente rutiere.

În 24.01.2014, ora 07:36, a avut loc un accident grav.  Un bărbat de 35 ani, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1F, prin comuna Baciu, judeţul Cluj, cu direcţia sat Rădaia-municipiul Cluj-Napoca, a surprins şi accidentat un bărbat de 80 ani, care, în calitate de pieton, era angajat în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “Vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 184 Cod Penal.

Tot în data de 24.01.2014, ora 8:40, un minor în vârstă de 4 ani din Cluj-Napoca, a fost implicat într-un eveniment rutier. Acesta, fiind nesupravegheat, a traversat strada Băiţa în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure, lovindu-se de un autoturism condus de o femeie de 36 ani. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului care a fost transportat la U.P.U. 1 Pediatrie Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale. Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

În data de 25 ianuarie au avut loc alte 4 accidente rutiere uşoare. La ora 10:30, un bărbat de 29 ani, în timp ce conducea un  autoturism pe strada Tudor Vladimirescu  din  comuna Apahida, judeţul Cluj, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă), iar într-o curbă uşoară la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.

La ora 16:44, o femeie de 35 ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Muncii spre strada Fabricii din Cluj-Napoca, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă), a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate, situat pe partea dreaptă a sensului de mers. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a două persoane şi cu pagube materiale în valoare de aproximativ 20.000 lei.

La ora 16:35, o femeie de 53 ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Viilor spre strada Pasteur din Cluj-Napoca, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă), a pierdut controlul direcţiei de mers şi a surprins şi accidentat un bărbat de 36 ani, care în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă. În urma impactului, autoturismul a acroşat un alt autovehicul parcat pe partea dreaptă a sensului de mers. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pietonului şi cu pagube materiale de aproximativ 2.300 lei.

În acceaşi zi, la ora 16:40, un bărbat de 45 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1C, în comuna Căşeiu, judeţul Cluj, din direcţia Dej spre Baia-Mare, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabilul fiind acoperit cu zăpadă), a derapat trecând pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus. Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi avarierea a două autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 10.000 lei.

Sursă foto: www.gds.ro

 

 

 

 

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Prefectura Cluj:”În judeţul nostru nu sunt drumuri închise şi se circulă în condiţii de iarnă”

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de preşedinte al comisiei judeţene pentru situaţii de...

Închide