Would you be my Valentine?!

psyche-inviata-de-sarutul-lui-cupidon-1787_f8cd4751cdde92Sambata seara, in februarie. O sambata ca oricare alta.

Singura diferenta dintre aceasta sambata si alte sambete o face o data in calendar.

Oare oamenii reusesc sa mai faca diferenta intre sambata de azi si cea de saptamana trecuta sau cea de saptamana viitoare?!

Personal, cred ca, in mintea fiecaruia dintre noi, zilele se diferentiaza intre ele doar prin perioadele de viata in care sunt asezate – trecut, prezent, viitor.

Tot ceea ce este in trecut, zile, saptamani, luni si ani, se niveleaza prin amintiri care puncteaza evenimente de viata si prea putin zile sau datele lor.

Prezentul este singurul care are inclusa exactitatea momentelor. In prezent, putem contabiliza secunde, minute si ore, formand o zi care nu are legatura nici cu ieri, nici cu maine.

In viitor, suntem proiectati doar mental, fara posibiliatea de a strabate fizic virtualitatea.

In fond, despre aceasta relativitate vorbea tipul ala super destept care a constatat in final ca singura chestie importanta pentru noi toti, si cei din trecut si cei din viitor, dar mai ales cei din aceasta secunda, este sa traim prezentul, pentru ca viitorul va veni cu siguranta, iar trecutul nu mai exista.

Dar, oare, facem asta?!

Este sambata. Unii stau in fata televizoarelor, altii sunt plecati prin cluburi, restaurante, cafenele, casele prietenilor, la munte, la schi, oriunde aiurea. O parte mananca, alta parte face sex sau se gandeste la asta. O alta parte sta singura, gandindu-se… Da, gandindu-se.

Cu totii stam singuri si ne gandim. Chiar si atunci sau mai ales atunci cand suntem cu altii, langa altii, plecati din casele noastre, pe strada, in masina, pe schiuri, in resturante, facand sex…

La ce se gandesc oamenii?! Daca cineva ar sti sa raspunda acestei intrebari, am descoperi sensul singuratatii care ne sperie atat de mult, mai ales sambata, mai ales in orice sambata din viata noastra.

De ce sambata?! Pentru ca sambata suntem mai singuri ca in oricare alta zi, chiar daca abia asteptam acest moment pentru a nu mai fi singuri, pentru a putea fi cu noi insine, pentru noi insine, pentru altii, in liniste, in relaxare.

Desi va pica intr-o vineri, ceva care vine inainte de sambata, intreb de pe acum: Would you be my Valentine for that moment of my life?! Poate asa, sambata nu va mai veni singura… desi…

textul este scris de Marina Ene

Nu pierdeți asta !

Subscribe To Our Newsletter

Fata zilei – Diana Prunean

Ea stă plictisită şi foarte frumoasă părul ei negru este supărat mâna ei luminoasă demult...

Închide