Richard Nixon, al 37-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, a rămas în istoria lumii drept primul preşedinte american obligat să demisioneze.  Camera Reprezentanţilor SUA a decis punerea sub acuzare a preşedintelui Nixon. De unde i s-a tras totul şi ce consecinţe a avut Afacerea Watergate

În exclusivitate, Ziar de Cluj, a dat știrea anului la Florești : camere de supraveghere în biroul contabilei Raluca Doja. 

„La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în incinta unei instituţii publice, a fost identificat un dispozitiv electronic despre care funcţionarii publici nu aveau cunoştinţă.Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea de verificări, context în care, într-un birou, au identificat dispozitivul electronic pe care l-au ridicat în vederea continuării investigaţiilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, arată cei de la IPJ Cluj.

Se dorește un Acar Păun în persoana lui Ștefan Goia.

+++++

I head a dream…cu Raluca…oare?  chiar de Sânziene…cu mențiunea că tot ceea ce urmează este doar un vis. 

 

Am visat o fată frumoasă, ca și o Sânziană. A fost chiar noaptea de Sânziene. Fata a fost crescută și iubită, dar se pare că drumul ei și cariera ei putea să se termine stupid. Puțin alcool, legături cu Delia…o altă fată frumoasă…o cameră de chat, un card Revolut, o camera de masaj erotic. Era Raluca ? Nu era ea, dar semăna mult cu ea.

Cardul Revolut, cheia succesului

Am visat că am bani mulți și că pot să îmi fac campanie eleectorală. Dar nu am un card Revolut. Salon de masaj erotic, fete tinere, totul…iti poate fi oferit de un card Revolut. Am visat că trebuie să-i duc flori în birou, trimis fiind de un prieten.

M-a salvat un drum la București

Am visat că florile erau albe. Si că urma să joc într-o piesă de teatru rolul acarului Păun. Asa ca am plecat la Bucuresti, norocul meu. Din  acest motiv nu i-am dus flori în vis lui Raluca, tocmai cand au venit politistii. Si mai pot visa.

Santaj și spălare de bani 

Visul devine periculos, deorece prin cardul cu pricina curg bani, nu glumă. Apar afacerile imobiliare, apare și un mare împărat. Acesta promite jumatate din imparatie si fata de sotie cui va dezlega misterul.

Sarpele, ultimul drum

Sarpele care coordona santajul a innebunit. I se spune șarpele nebun de atunci. Fata a fost prinsă in mrejele cuiva. Si dansa la comandă. Invita la dans și pe imparat.

N-au dansat decat o vara

Imparatul era trist. Incepea să semene tot mai mult cu Nixon. Fara a fi legat de afacerea Watergate. Ca o ultimă dovadă de omenie, am visat că cheia afacerii e la Baia Mare, nu la Dej.

 

+++++

În vara anului 1972, când preşedintele republicanul Richard Nixon, care dorea să candideze pentru un nou mandat, decide să-şi spioneze adversarii din Partidul Democrat. Comitetul Naţional Democrat avea biroul în clădirea Watergate. Aici urmau a fi instalate câteva microfoane. Misiunea se soldează cu un eşec, deoarece „spărgătorii” sunt prinşi. Din nefericire pentru Nixon, poliţia realizează că cei arestaţi nu erau simpli delicvenţi. Legătura lor cu Casa Albă este verificată şi demonstrată. Urmează un val de demisii ale unor persoane din conducerea Comitetului pentru Realegerea preşedintelui Nixon. În ziua imediat următoare Casa Albă declară că „nu are niciun amestec în respectivul incident”.

Totul putea fi uitat dacă nu insistau să continue investigaţia, pe cont propriu, doi jurnalişti de la Washington Post: Carl Bernstein şi colegul său Bob Woodward. Graţie unei surse, numite conspirativ “Deep thoat”, adică “voce joasă”, care s-a dovedit, ulterior, a fi directorul ajunct al FBI,  ei reuşesc, în scurt timp, să publice diferite materiale pe marginea spargerii de la Watergate. Cei doi ajung la concluzia că spargerea nu a fost una întamplătoare, ci a fost un ordin politic. Au urmat principiul follow the money, adică jurnaliştii americani au căutat urma banilor şi au descoperit că cei cinci spărgători fuseseră plătiţi cu banii strânşi pentru campania lui Nixon, nici aceştia tocmai albi.

Cu toate acestea, Nixon este reales în noiembrie 1972. Însă la începutul lui 1973, începe procesul celor implicaţi în scandalul Watergate. Încetul cu încetul, cei implicaţi ies la lumină şi faptele de corupţie depistate au dus la demisia preşedintelui Richard Nixon.

—————————————————

Iar Alexa, update…e tare omul…

„Domnul Horea Șulea, primarul Floreștiului, nu va mai mânca zeamă caldă de la nevestică, multe săptămâni înainte, și asta pentru că el este cel care i-a plantat doamnei Raluca Doja o cameră de spionaj în birou.

Între Horea Șulea și doamna Doja au existat numeroase apropieri copulante. Chiar dacă domnul Șulea este foarte căsătorit și doamna Doja este foarte căsătorită cu un jandarm, iubirea lor a dăinuit mulți ani fericiți. Însă doamna Doja a fost generoasă și cu alții prin Cluj, dar s-a aprins foarte tare după bastonul de primar al unui băiet din Maramureș, pentru care se zice în primărie că vrea chiar să divorțeze. Șulea n-a putut să accepte să fie rănit în amorul propriu, în propria sa ”casă”, dându-i ordin lingăului său de casă, Mihai Petean zis și Pitonul, să planteze o cameră de spionaj pe care fosta amantă, Raluca Doja, a descoperit-o, făcând ca trenul.

Ea este cea care a chemat poliția să facă percheziții. Astfel că nenea Șulea se va mai alege cu un dosar penal, foarte probabil.

Așa e, măi Horică, atunci când ți se umflă capul de la prea multă grandomanie și te crezi deasupra tuturor.”

 

Follow me!

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Renate Weber atacă la Curtea Constituțională starea de alertă Guvernul e K.O ?

„Referitor la exceptia de neconstituționalitate a disp. art. 4 alin. (3) și (4), art. 65...

Închide