Victor Ponta a fost dat in judecata de catre Mihai Seplecan. Prima infatisare va avea loc pe 1 aprilie la Curtea de Apel Cluj!

Consilierul judeţean Mihai Seplecan l-a dat in judecata pe premierul Victor Ponta.

Pe 1 aprilie, la Curtea de Apel Cluj, va avea loc prima infatisare din dosarul impotriva Guvernului Ponta, care refuza sa organizeze alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului Judetan Cluj.

ponta[1]

Urmare a plângerii făcute în Contenciosul administrativ în legătură cu obligarea Guvernului Ponta de a respecta legile României şi de a declanşa alegerile parţiale pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al CJ Cluj, prima înfăţişare va avea loc în data de 1 aprilie, ora 9.30 la Secţia de Contencios administrativ a Curţii de Apel Cluj.

Victor Viorel ponta şi PSD au impresia că se poate glumi pe seama drepturilor cetăţenilor Clujului de a alege şi de a fi ales. Sper să nu trateze situaţia ca pe o glumă, aşa cum s-au obişnuit să guverneze România„, a declarat Mihai Seplecan.

seplecan-3-300x225

Copresedintele executiv PNL Clj a mai spus ca a „notificat ca, până la începutul lunii decembrie a anului trecut, să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 şi art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfăşuare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Fiind vorba despre alegeri parţiale generate de o situaţie prevăzută de Legea administraţiei publice, respectiv cea privind Statutul aleşilor locali, data desfăşurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puţin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004). S-a ajuns la situaţia ca totul să se trateze prin tribunale din cauza faptului că la PSD înfrângerea legii prin tergiversare şi forţare este normă de lucru. Reamintesc faptul că există şi acţiuni penale împotriva premierului Victor Viorel Ponta, nu numai de contencios administrativ„.