Valentin Cuibus il contrazice dur pe Ministrul Invatamantului ?

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a precizat că Floreștiul nu are nevoie de liceu, cu toate că lucrările la o astfel de unitate de învățământ urmează să fie terminate în 2018.

O gradinita am finalizat, ne gandim la inca una, lucrarile la cresa stau sa inceapa si anul viitor se finalizeaza lucrarile la scoala / liceu (42 de sali de clasa, 4 laboratoare, sala de conferinte si doua terenuri de sport).-Horia Sulea

Numai ca inspectorul sef al ISJ Cluj, Valentin Cuibus, stie să Florestiul nu are nevoie de un liceu. El compara Florestiul (al doilea UAT din judet ca numar de populatie) cu alte localitati rurale, moarte din punct de vedere demografic, economic si social.

5 decembrie 2017, Ministerul Educatiei si Invatamantului

Venim astăzi cu o veste bună, o veste pe care sistemul de învățământ preuniversitar o așteaptă: demarăm modernizarea infrastructurii educaționale din învățământul preuniversitar prin proiecte finanțate din fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, optimizarea infrastructurii școlare este o condiție eminamente necesară. Iată că facem încă un pas, unul care se adaugă celor făcuți până acum, prilej pentru mine să-i mulțumesc domnului ministru Marius Nica pentru tot sprijinul acordat”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop.

Ministerul Educației Naționale (MEN) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) au lansat marți, 5 decembrie, trei apeluri de proiecte, în valoare totală de aproximativ 258 milioane euro. Obiectivul îl reprezintă finanțarea prin Programul Operațional Regional (POR) a investițiilor în infrastructura educațională din învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, din învățământul obligatoriu și din învăţământul profesional și tehnic. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari generali din țară.

Horia Sulea, siderat de declaratiile lui Cuibus :

„Florestiul nu are nevoie de o noua unitate de invatamant?! Florestiul are nevoie ca de aer de o noua unitate de invatamant! Asa ca am si depus deja cererea de autorizare pentru un scoala / colegiu tehnic. Si deja am discutat cu dl. director al CTP, Neag, sa punem bazele unui sistem de autobuze scolare in Floresti, care sa deserveasca noua scoala – liceu.

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Blestemele pamantului de la Tauti, Floresti(I)

L-am intalnit pe Gheorghe Irimies, 82 de ani, din Floresti, la Manastirea din Tauti. Plangea...

Închide