USAMV, între dansatoare pe bani europeni și febra Q. Reproducția a dat mari profesori, ca academicianul A.T Bogdan, acuzat de corupție si ministrul acuzat de plagiat, Ioan Stefan Groza

Eu cu cine votez ? – spunea cetateanul turmentat. La alegere, febra Q, posibilă coruptie sau posibil plagiat ?

Pai cine conduce Colegiul Medicilor Veterinari ?

USAMV a avut mari profesori. Cum a fost Boitor. Dar acum avem un rector si un prorector de exceptie. Catoi si Oros. Totusi, un număr serios de cazuri de pneumonie au fost raportate in Cluj-Napoca. Focarul a fost, nimeni nu-l contestă. Au fost dacă nu mă înșel 12 cazuri, și 23 confirmate la laborator, adică posibile, dar care nu s-au consumat”, a menționat șeful DSP Cluj. Acesta a adăugat că microbul care a cauzat infecția provine de la animale care au fost tratate la clinicile veterinare de la facultatea de Medicină Veterinară. „[A fost vorba de] un animal care avea boala și cineva care nu a respectat procedura de curățenie și dezinfecție. Ei au acolo animale bolnave. Dacă au aplicat măsurile pe care le-am dispus, totul e rezolvat”, a mai spus Moisescu-Goia.

Verifica cineva la infectioase cine sunt persoanele internate ? Putem afla lucruri cutremuratoare. Suntem convinsi ca oamenii s-au imbolnavit intamplator.

Premierul Viorica Dancila l-a numit pe fostul decan al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Ioan Stefan Groza, in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei Nationale.

Groza, care a mai fost consilier ministerial in 2013, este, potrivit presei clujene, unul din apropiatii liderului PSD Ioan Rus.

Decanul a fost acuzat ca a plagiat o lucrare de specialitate, ca a fost implicat si intr-un scandal cu fonduri europene si ca ar fi transformat o conferinta academica, finantata de Uniunea Europeana prin POSDRU, intr-o paranghelie cu dansatoare despuiate. Potrivit presei locale, Groza a fost implicat într-un scandal după ce la o întrunire a profesorilor de la patru universităţi pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior, organizată din fonduri europene şi desfăşurată la Predeal, şi-au facut apariţia mai multe dansatoare exotice. Ioan Stefan Groza, care era manager al proiectului cu fonduri europene, a declarat atunci că animatoarele ar fi intrat în sala de conferinte dupa încheierea dezbaterilor şi că ar fi fost vorba despre o „surpriza” din partea conducerii hotelului.

Fostul sef al catedrei de Reproductie si Selectie a animalelor, AT Bogdan, de la USAMV Cluj, trimis in judecata de DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul BOGDAN ALEXANDRU, președinte executiv al Fundației „Patrimoniu” din cadrul a Academiei Române, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată”, se arată în comunicatul DNA.

Inculpatul Bogdan Alexandru, în calitate de președinte executiv al Fundației „Patrimoniu”, cu încălcarea prevederilor legale și a celor prevăzute în statutul organizației, și-a exercitat atribuțiile de administrare și gestionare a bunurilor imobile (în principal terenuri agricole și silvice) ce aparțin Academiei Române, în scopul de a-i favoriza pe colaboratorii entității pe care o conducea, care și-au asigurat astfel foloase necuvenite, constând, în esență, în neplata unor obligații contractuale.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

ALEGE VIAȚA! Fără mobil când conduceți

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului...

Închide