16/01/2021

„Unelte” inteligente – pixul care scrie singur lectia si desfacatorul de bere care-ti anunta prietenii ca te-ai apucat sa petreci

În zilele noastre aproape toate obiectele sunt dotate cu „inteligenţă” aşa că nu ne miră că a apărut şi pixul care scrie singur dar si desfăcătorul de bere inteligent.

Vremea scrisului cu cretă la tablă a trecut. Câţiva tineri din Timişoara au inventat pixul care scrie singur! De la formule chimice până la grafice matematice şi citate literare. Tot ce trebuie făcut este ca pixul să fie programat dinainte cu informaţiile pe care profesorul vrea să le transmită elevilor.

Câțiva IT-iști din Timișoara au vrut să reinventeze scrisul la tablă și le-a ieșit. Au reușit să facă un pix să scrie singur. Astfel, profesorul poate redacta lecţia de acasă, într-o aplicație, iar un program îl trimite către motoarele care pun în mișcare pixul. Astfel, la cursuri, profesorul explică şi pixul scrie singur. Din momentul în care primește comanda, în funcție de viteza și puterea motoarelor, pixul poate scrie o propoziție chiar și în două minute.

Tinerii din Timișoara au făcut pixul dintr-o distracție și au folosit materiale nonconformiste precum cleme de prins foile, ață de pescuit și bobine pe care se înfășoară ața. Profesorii sunt încântați de pixul-minune și cred că le-ar prinde bine la ore, mai ales că vechile metode nu mai sunt privite cu interes de noile generații.

Dacă va fi produs în serie, pixul care scrie singur ar urma să coste aproximativ 30 de lei, spun IT-știi din vestul țării.

Daca ai terminat scoala si nu te mai intereseaza pxurile capabile sa-ti predea lectii s-ar putea sa-ti doresti un desfacator de sticle de bere inteligent. Acum il ai. Se numeşte BOX, o prescurtare de la Bottle Opener X, şi pe lângă un design inedit care îi ajută pe utilizatori să deschidă sticla de bere cu o singură mâna, se conectează la internet şi îţi anunţă prietenii când ai început să petreci. Prin intermediul unui algoritm intitulat de creator „Noroc inteligent” sau în engleză „smart cheers”, BOX le trimite prietenilor tăi de pe reţeaua de socializare preferată o notificare cu locaţia, ora şi alţi factori aleşi de tine şi îi anunţă că ai deschis o sticlă de bere.

BOX include şi o funcţie de leaderboard care îţi permite să monitorizezi numărul total de sticle de bere pe care le-ai deschis şi să vezi unde te clasezi în topul tuturor utilizatorilor. Premiul pentru cel mai tenace băutor de bere i se acordă lui…..

Şi dacă tot vorbim despre bere, un grup de chimişti de la o universitate spaniolă de prestigiu au identificat compusul care face berea să aibă un gust neplăcut. Numit furfural, acest compus chimic reduce gustul proaspăt al berii şi disipă o aromă râncedă şi stătută.

Din fericire cercetătorii de la Universitatea din Madrid au inventat un senzor care se introduce în sticlă sau paharul de bere şi îşi schimbă culoarea dacă simte prezenţa compusului. Apoi o aplicaţie de Android îi poate ajuta pe utilizatori să interpeteze nuanţa discurilor şi le spune dacă berea va avea un gust bun sau nu.

Subscribe To Our Newsletter

Dezvaluirile lui Metin Cherchez. Mafia care ne conduce din 89 incoace

Lista – Armaghedon 7. Fosti securisti, cadre SRI Se implinesc exact 12 ani (la momentul...

Închide