UNA PE ZI – Liviu Alexa si seful partidului sau de buzunar, Horatiu Buzatu

Despre Liviu Alexa si partiduletul de buzunar in numele caruia candideaza pentru Primaria Clujului, avem atat de multe de povestit incat nu ne ajunge un singur articol, ar fi prea lung si prea aglomerat.

Asa ca inauguram astazi un serial. Va asiguram ca va fi chiar mai distractiv decat „Cascadorii Rasului” si ca nu veti mai avea zile triste; iar, daca le aveti, tot ce va trebui sa faceti este sa cititi rubrica noastra ca sa va inveseliti. Desigur, distractie este acum; dar, daca Alexa ajunge primar, nu va mai fi nicio distractie ci jale mare. De ce? Urmariti serialul nostru si o sa aflati cam ce se gaseste in spatele lui Alexa si a partiduletului pe care-l reprezinta.

Acestea fiind zise, sa purcedem cu primul episod: – Ce este Miscarea Liberala si cine este seful ei?

Miscarea Liberala este un partid de buzunar, de aceea il vom numi in continuare P3M – adica partid de 3 membri, infiintat la Craiova de un „celebru-obscur” arhitect de care nu a auzit nimeni (nici macar toti craiovenii). Patron de magazin de papetarie in centrul Craiovei si artitect „celebru” in design-ul de calendare si agende de birou, seful ML, pe numele sau Horatiu Buzatu, candideaza el insusi la Primarie -a Craiovei . O fi el obscur, acest Buzatu, dar ego-ul sau e de nivelul lui Putin si, ca urmare, e cel putin la fel frustrat ca dictatorul rus pentru ca nimeni nu-i recunoaste „meritele” si nu il idolatrizeaza pentru „uriasa sa intelepciune”. OK, Putin e frustrat si pentru ca nu conduce lumea, dar, e foarte probabil ca si Buzatu sa aiba si aceasta frustrare (sic!!! sau sick?!?!)

Miscarea Liberala se autointituleaza „de dreapta”. Cat de „de dreapta” este o sa va aratam in episoadele viitoare cand o sa analizam amanuntit „docomentele programatice” ale P3M. Va asiguram, inca o data, ca va fi distractie garantata.

Azi ne ocupam doar de seful lui Alexa, „celebrul-obscur Buzatu von Craiova„, numit in continuare BvC.

Politica doljeană l-a cunoscut pe Horaţiu Buzatu sub diverse culori de-a lungul timpului. Mai întâi il intalnim ca „vajnic liberal, justiţiar şi apărător al flamurii brătiene”. Atat de vasnic si aparator era BvC, incat, ca sa-si asigure sefia filialei, a furat arhiva partidului.
Dupa aceea, a devenit membru fondator al Partidului Liberal Democrat, înfipt in gâtul fostilor colegi liberali. Cum care PLD? Nu mai stiti? „Dizidenţa” aia infiintata de Valeriu Stoica si Stolojan ca sa ramana alaturi de Basescu pe vremea cand liberalii au decis s-o rupa cu el – adica partidul basistilor fanatici care s-a unit, prin „aspiratie” cu PD, redenumit, in urma fuziunii – PDL.
Revopsit in adorator al „marelui Bas”, BvC a asteptat o vreme, „rasplata fidelitatii” sale. Cum aceasta nu a venit, ciolanul local ramanand tot la Radu Berceanu si Marijean Marinescu, „vasnicul deontolog” care „se jertfise savarsind nenumarate fapte de vitejie luptand cu pieptul gol” impotriva infidelilor liberali care-l „tradasera” pe Basescu, BvC s-a certat la cutite cu sus-numitii, ceea ce a fortat plecarea sa din PDL-ul craiovean.
Ca urmare, fidelul adulator basist a descoperit brusc si brutal ca il uraste pe Basescu si a incercat revenirea in PNL. Numai ca la Craiova nu-l primea nimeni asa ca s-a „reorientat deontologic” spre o organizatie PNL bucuresteana condusa de niste amici. Prietenii din Capitală l-au susţinut o vreme, iar după un timp, satui pana si ei de egoul nemasurat al „celebrului-obscur”, l-au strecurat uşurel la o altă organizaţie liberală, de data aceasta din Olt.
De pe malul Oltului până pe al Jiului, Buzatu nu a mai făcut decât un pas spre un colegiu doljean unde a candidat pentru deputatie – colegiul Colegiul 2 Craiova. Cum localnicii stiau cate parale face fripturistul-scandalagiu, BvC  a reusit sa se claseze pe locul III cu „uriasul” scor de 11, 49% din voturi, cu mult in urma unor alti necunoscuti (Constantin Dascalu -PDL – 42,12% si Gheorghe Nedelescu -Alianta PSD+PC – 38,28%). Ca urmare celebrul-obscur, Horatiu Buzatu a simtit usile parlamentului inchizandu-se drept in nasucul sau cel delicat (sic, sic, sic!!!).
Partea cea mai simpatica insa despre seful lui Alexa – celebrul-obscur Buzatu von Craiova – este ca, in periplurile sale din floare în floare, acesta nu şi-a plătit niciodată cotizaţiile aferente funcţiilor ocupate. Evident, pentru ca „marele om de afaceri, creator de calendare” nu se putea cobori la astfel de nivel. Cum adica sa plateasca el ceva? In opinia sa, „circulatia banilor in natura” se face intr-un singur sens – de la ceilalti, adica de la societate si stat, catre buzunarele incapatoare si vesnic ahtiate dupa mai mult ale „celebrului-obscur Ban al Craiovei” secolului 21.
In baza principiilor ancestrale „cine se aseamana se aduna” si „cum e turcul si pistolul”, nu e greu de evaluat incotro se vor duce banii de la bugetul primariei Cluj daca Alexa devine primar – evident spre buzunarele vesnic nesatulului sau sef de partid. Ar exista totusi si o parte buna. Daca Alexa devine primar, Clujul va inregistra un excedent urias de agende si calendare „made in Oltenia”, toate cu antetul primariei pe ele, cumparate de la buget si distribuite cu darnicie spre gloria eterna a primarului Alexa. Ar fi indicat insa ca cetatenii Clujului sa demareze, de pe acum, o petitie prin care sa ceara tiparirea pe suport de hartie igienica. Nu de alta, dar sa isi gaseasca si calendarele alea o utilitate sociala pentru citadini. N-ar fi rau ca si afisele electorale sa fie tiparite pe acelasi suport, macar asa ar putea fi si ele utile la ceva.

Subscribe To Our Newsletter

Coabitacii intr-un nou dosar penal – Boc, Basescu, Sarbu si lista continua

DNA le-a pus gand rau politicienilor. Nume grele apar intr-un nou dosar DNA disjunsde catre...

Închide