UNA PE ZI – Liviu Alexa si „doctrina” partidului sau de buzunar

Dupa cum am promis, dupa pauza de Paste, continuam cu simpaticul nostru serial umoristic despre Liviu Alexa si P3M-ul sau. Astazi, un pic de „doctrina”

Ca sa nu fim acuzati de „rautacisme” o sa apelam la citate din asa zisul program politic al partiduletului.

Astfel, dupa ce, in programel, se afirma bombastic faptul ca „Batalia politica nu mai are ca tel guvernarea in folosul oamenilor, ci accesul la administrarea bugetului national in folosul clanurilor de partid si a mafiei prietenilor politici”, simpaticii „corecti politic” adanc framanati fiind de „grija fata de individ”, mai bine zis de individualitatile si buzunarele proprii, continua, spunand in clar: ” noi credem ca, in esenta, exista doar doua moduri prin care indivizii pot prospera:

  • prin mijloace economice, adica muncind cinstit, acumuland capital, investind gratie talentului antreprenorial personal si schimband produsele muncii lor in mod voluntar pe piata si
  • prin mijloace politice, adica constituindu-se in grupuri de interese parazitare care profita de pe urma celor onesti si muncitori, confiscandu-le avutia prin impozitare si redistribuind-o pentru satisfacerea propriilor ambitii.

Cum, „deontologi” nostri s-au constituit in partid politic lansandu-se in batalia politica pentru acapararea unor pozitii politice in administratiile locale, este evident prin ce modalitate isi doresc sa prospere acesi indivizi, anume prin mijloace politice care, dupa propria lor definitie, inseamna grup de interese parazitar ce urmareste sa profite de pe urma oamenilor cinstiti pentru satisfacerea propriilor ambitii. 

Nu-i asa ca e amuzant? Tuni si fulgeri si arunci cu noroi in clasa politica si partide exact intr-un program politic al unui partid!!! Evident, am putea spune ca aceasta este o culme a tupeului. Am putea spune, daca ideea ar fi macar originala. Din pacate este plagiata de la Basescu – sursa de insipratie propagandistica a partiduletului; nici nu e de mirare daca ne aducem aminte ca seful lui Alexa, „celebrul anonim, Buzatu de la Craiova (a nu se confunda cu Jean de la Craiova – sic!!!) a fost si va ramane totdeauna un mare fan basist.

Si mai e si plagiata prost de acesti epigoni care se straduie din toate puterile sa se apropie de modelul propagandistic si de marketing politic al discursului basescian. Nu prea le iese, evident. Din mai multe motive, intai si intai, nici Basescu nu a debordar vreodata de inteligenta, dar a compensat totdeauna cu instincul de supravietuire al borfasului de cartier, anume, tupeul, instinct pe care Basescu il are din plin si la care face apel ori de cate ori e prins la inghesuiala.  Diferenta insa inte Basescu si epigonii sai de la P3M-ul lui Alexa este ca cei din urma se pretind a fi „intelectuali rafinati”; Basescu nu s-a portretizat niciodata astfel deorece stia ca tupeul borfasului de cartier nu se poate asocia cu pretinsele rafinamente ale semidoctilor de cafenea.

Al doilea motiv pentru care „nu le iese” este ca moda manelismului in politica a trecut, alegatorii s-au maturizat si detecteaza ritmurile de manea chiar si atunci cand se incearca a fi ascunse intr-un libret de opera.

Este totusi si o parte buna la Liviu Alexa, macar el spune din start la ce sa ne asteptam daca va fi ales primar. In acord cu programul sau politic, el isi va constitui un grup de interese parazitare care sa profite de pe urma celor onesti si muncitori, confiscandu-le avutia prin impozitare si redistribuind-o pentru satisfacerea propriilor ambitii.

Subscribe To Our Newsletter

Ecouri dupa Gala Elitelor Medicale Clujene

A vorbi despre excelenta si vindecare in contextul Invierii, inseamna a avea o perceptie actuala...

Închide