Un primar clujean acuza

HStiam la nivel de folclor ispravile preotului din Floresti. Locuind aici, in 2010, am incercat sa o inmormantez pe mama aici, dupa ce casa ii fusese luata de catre cel care o revendicase. A facut un AVC si a murit. Fara condoleante din partea Primariei Cluj, care ii vanduse o casa furata.

Preotul Andreica mi-a raspuns atunci ca trebuie sa aiba buletin de Floresti. M-am resemnat si am primit de la Primaria Cluj un loc sa o inmormantez in cimitirul de pe Valea Chintaului, in cealalta parte a orasului, contra cost, evident.

Astazi, am depus in temeiul dreptului la informare, o cerere la Primaria Floresti pentru a vedea ce bani s-au alocat cultelor, in scopul demararii unei investigatii paralele.

Sincer, nu am facut totul dezinteresat, ci am plecat de la un articol din Cotidianul Transilvan, coroborat cu un proiect extrem de interesant. Mai exact :

„Jurnalistii si persoanele care vor dezvalui prin orice mediu de informare (publicatii, online, radio, televiziune) acte de coruptie vor primi, dintr-un fond special, 2% din valoarea prejudiciului recuperat la bugetul de stat, potrivit unui proiect de lege initiat de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru a declarat, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca va depune un proiect legislativ ce are drept obiectiv combaterea coruptiei prin sprijinirea oricarui demers facut de jurnalisti in demascarea practicilor ce afecteaza bugetul statului.

Demersul presupune crearea unui fond special, numit Fondul Special pentru Jurnalismul de Investigatie, care sa sprijine, prin finantarea directa, jurnalismul de investigatie si persoanele care au curajul sa dezvaluie orice act de coruptie ce prejudiciaza bugetul de stat, a spus deputatul.

Conform acestuia, prin aceasta lege, “toti cei care aduc la cunostinta publica, prin utilizarea oricarui mediu de informare (publicatii, online, radio, televiziune) sau prin plângeri adresate in mod direct organelor de cercetare si urmarire penala orice acte de coruptie, abuz in serviciu, delapidare, primire de foloase necuvenite, evaziune fiscala sau a oricaror actiuni sau inactiuni prevazute de legea penala in vigoare, ce prin natura lor prejudiciaza bugetul de stat, au dreptul sa primeasca din Fondul Special pentru Jurnalismul de Investigatie, o finantare egala cu 2% din valoarea prejudiciului, in maxim 30 de zile de la varsarea sumelor recuperate la bugetul de stat“”

Conform Cotidianul Transilvan, Horia Sulea a depus o plangere penala impotriva preotului paroh Dumitru Andreica.

Horia Sulea a declarat pentru Cotidianul Transilvan :

„Da, am depus o plângere penală vizavi de cheltuirea nejustificată a banului public de parohia condusă de părintele Andreica. Actele în baza cărora am făcut plângerea sunt acte publice pentru că este vorba de bani publici. Vorbim de fonduri nerambursabile alocate din bugetul local în ultimii ani. Nu am nimic cu părintele Andreica. Nu am nimic cu Biserica, fie ea ortodoxă sau de alt rit. O asemenea interpretare este una răuvoitoare şi îşi doreşte doar să ascundă adevărul. Dar am ce am cu hoţii. Şi mai ales cu cei ce se îmbogăţesc de pe urma bugetului local, al banilor publici. Am grija banului public. Bugetul local nu este o vacă de muls din care unii să se îmbogăţească. Am respect faţă de floreşteni, din banul cărora au fost alocate milioane de lei către respectiva Parohie, iar ordonatorii de fonduri nu pot justifica legal ce au făcut cu acei bani! Am obligaţia – morală, profesională, etică – de a sesiza organele abilitate legat de asemenea situaţii. Floreştenii nu m-auvotat pentru a închide ochii vizavi de neregulile cu banul public, ci tocmai pentru a veghea la justa cheltuire a lor! Organele abilitate îşi vor face datoria şi Justiţia va avea ultimul cuvânt!”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Subscribe To Our Newsletter

Ziua internationala a familiei

Ziua Internațională a Familiei În data de 15 mai 2014 sărbătorim Ziua Internațională a Familiei,...

Închide