Un chioşc pozează gol de 18 luni, fără a fi amplasat pe Calea Turzii !

 

În urmă cu un an şi jumătate, primăria Cluj-Napoca a inaugurat chioșcurile de lux din Piaţa Unirii, pentru 9,45 mp fiind plătiţi peste 55.000 de euro. Emil Boc nu a oferit atunci vreo explicaţie logică pentru acea bătăie de joc. De atunci, un singur chioşc a fost dat în folosinţă, al doilea fiind de un an şi jumătate, GOL!

“Cele două chioşcuri de lux, în valoare de 55.000 de euro, pentru 9,45 mp, cele mai scumpe din Europa, sunt o carte de vizită corectă pentru lipsa de profesionalism a administraţiei Boc.

Avem sute de străzi neasfaltate în municipiu, avem o lipsă cronică de creşe şi grădiniţe,  traficul este insuportabil iar cei din primărie gestionează extrem de prost fondurile unei comunităţi care înfloreşte în fiecare zi şi care are ca principală problemă faptul că administraţia oraşului nu ţine pasul cu dezvoltarea comunităţii, dezvoltare datorată mediului universitar, mediului de afaceri, IT şi medical.

Boc trebuie să înţeleagă că statul cu mâna întinsă la Bucureşti nu este o soluţie. Aştept responsabilitate din partea dumnealui, nu recorduri inutile, cum sunt banii aruncaţi pe cele două chioşcuri de lux” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2” este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic”, precizează municipalitatea.

În total doupă chioșcuri au fost realizate și plătite cu 60.000 de euro de la bugetul local.

Se impune o comisie specială pentru proiectul introducerii metroului în Cluj

Introducerea metroului în zona metropolitană Cluj este probabil cea mai complexă provocare pentru `Clujul milionului...

Închide