23/10/2020

UE pune PSD cu botul pe labe

Inainte de a pleca la Bruxelles, „premierul” (a se citi vechilul lui Dragnea) declara arogant ca se duce la UE ca sa le explice el lor ca asteapta guvernul de la UE. Surpriza, rezultatul este exact pe dos. 

Europenii nu sunt dispusi sa mai riste nimic in ceea ce priveste guvernele PSD ale Romaniei. Si, ca sa fie siguri ca Tudose si guvernul sau nu vor da in balarii la ordinul lui Dagnea, au instituit un raport lunar al ministrilor direct la Comisia Europeana. 

La conferinta de presa de la finalul intalnirilor, Tudose a declarat ca s-a angajat in fata oficialilor UE ca nu vor mai exista „surprize din partea guvernului” si ca orice modificare legislativa va urma „parcursul normal, adica prin parlament” 

Cu aceeasi ocazie Tudose a confirmat ceea ce stiam deja si anume ca nu va exista impozit pe cifra de afaceri. Era si normal, avand in vedere ca exista o directiva europeana care interzice explicit acest lucru. 

„Premierul” PSD a anuntat ca Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, urmeaza sa mearga la Bruxelles ca sa dea explicatii  in legatura cu eventualele modificari pe care ar intentiona sa faca la legile justitiei. In traducere libera, Toader urmeaza a se duce la UE ca sa i se puna in vedere sa nu modifice nimic. Prin urmare, nu cred ca e cazul sa ne ingrijoram de vreun prag care sa mai salveze ceva corupti. 

In concluzie, Tudose s-a dus la Bruxelles „balaur” si s-a intors „omida”, adica adio impozit pe cifra de afaceri, adio manipularea Pilonului 2 de pensii, slabe sanse de vreo modificare in justitie, bugetul de 2% pentru aparare va trebui nu doar alocat dar si cheltuit, sub nicio forma Romania nu va depasi limita de deficit de 3% (cea ce inseamna ca PSD nu va putea sa „arunce” cu mariri in populatie). Va exista control direct al UE asupra guvernului. 

Calatoria la Bruxelles a „premierului” se dovedeste a fi o lovitura uriasa pentru alianta penalilor condusa de Dragnea si Tariceanu. Oficialii europeni nu-i lasa lui Tudose loc de intors. Orice derapaj de la o guvernare rationala va fi prompt sanctionata. Intr-o exprimare plastica am putea spune ca UE i-a „confiscat” jucaria lui Dragnea.  

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

EXCLUSIV: Ludovic Orban si-a recuperat contul de Facebook

Liderul liberal Ludovic Orban a reusit sa-si recupereze astazi contul de Facebook.Contul fusese suspendat Vineri,...

Închide