UDMR dictează in guvernul Dragnea, Ministrul Educatiei „executat” pentru voturi

 

După o vizită in biroul lui Dragnea, Ministrul Educatiei Valentin Popa,  fost rector al Universității din Suceava, demontrează că protocolul cu UDMR este mai important decât orice. Popa a declanșat un scandal politic de proporții cu UDMR în urma unei ordonanțe de urgență care a făcut imposibilă predarea limbii române în școlile minorităților de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Miercuri, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că protocolul de colaborare cu PSD nu mai este în vigoare și că nu va exista nicio discuție până când nu se va rezolva problema studierii limbii române în şcolile cu predare în limba maternă.

„În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august”, a spus Hunor.

Poza : Curierul national

Soc ! Te vizează, dacă locuiești la bloc ! De vineri !

Începând cu 28 septembrie 2018, cadrul legislativ al asociațiilor de proprietari se va modifica, prin intrarea...

Închide