Triunghiul Bermudelor are genul feminin

Dacă Triunghiul Bermudelor din Pacific este cunoscut pentru apetitul său deosebit în degustarea de vehicule marine şi aeriene, conform unui sondaj ad-hoc în rândul bărbaţilor, celebrul triunghi ar avea o aplicabilitate mult mai prozaică în contextul convieţuirii lor telurice cu reprezentantele sexului frumos. Altfel spus, Triunghiul Bermudelor se formează din unirea punctelor calendaristice corespunzătoare celor trei date clişeistice de sărbătorire a femeii: 14/24 februarie-1 martie-8 martie.

Dar ce înseamnă el de fapt? Păi, într-o traducere liberă şi aproximativă: un interval calendaristic în care finanţele personale ale bărbaţilor se diminuează drastic spre total. Poate fi similară cu o investiţie la bursă, cu excepţia faptului că aici, nu-i aşa, mai sunt şanse să-ţi recupereze bani, ba chiar să obţii şi ceva în plus. În orice caz, perimetrul acestui poligon cu trei laturi trebuie să fie, în orice moment, adaptat mărinimiei cardului fiecărui crai, iar eventualitatea omiterii unei „laturi” poate fi de-a dreptul fatală  pentru evoluţia relaţiei.

Deseori mă întreb cine a fost deşteptul care a decis ca toate aceste evenimente, care şi-au pus pe catafalc suavele forme de viaţă convieţuitoare, să aibă loc într-un interval atât de scurt?! De fapt, ştiţi ce, m-am răzgândit! Sunt perfect de acord cu acest Triunghi. Ba chiar aş face o aroganţă: i-aş încredinţa de bună voie salariul, pentru a-şi achiziţiona orice fel obiect textil sau de altă natură, de care oricum sunt convins că n-o să aibă niciodată nevoie, dar care va rămâne în memoria posterităţii drept un gest extrem neînsemnat, dar drăguţ. Evident, am o singură condiţie: toţi comercianţii să-şi zăvorească uşa magazinelor! Ce n-aş da să-i vad privirea în faţa vitrinei inerte…o imagine cât o mie de cuvinte misogine, numai bună de arătat tovarăşilor pe tejgheaua barului.