Trei măsuri importante pentru români, la început de februarie

903445_526387830770167_1382484760_oGuvernul  României este considerat un partener de încredere al instituțiilor internaționale,  mesajul de stabilitate din ultimul an, fiind extrem de important, în această perioadă caracterizată de instabilitate, care afectează numerose state din spațiul comunitar.

În acest context, Guvernul a reușit să obțină acordul partenerilor internaționali cu privire la trei măsuri foarte importante: „Prima masură, care va fi adoptată prin OUG, va sprijini toate persoanele fizice care au credite la bănci și un venit maxim lunar de 1600 de lei, inclusiv, și nu au restanțe mai mari de 90 de zile. Acestea vor putea beneficia de reducerea ratei lunare la bancă la jumătate, dar nu mai mult de 500 de lei, pentru o perioadă de 2 ani. După acești doi ani, vor plăti diferența redusă, dar statul le va oferi un credit fiscal de 200 de lei lunar, pentru a-i ajuta.

O altă măsură importantă luată de guvernul USL este limitarea comisioanele interbancare pe care banca emitentă a cardului le percepe de la banca acceptatoare, prin ale cărei terminale se realizează plata la comerciant, la 0,2% pentru cardurile de debit și 0,3% pentru cardurile de credit.

De asemena, până la 1 iulie Guvernul va veni cu măsurile și metodologia pentru implementarea scutirii impozitului de 16% pentru profitul reinvestit. Statul nu va pierde bani din această măsura, ci va câștiga 24%, contravaloarea TVA pentru ce se va achiziționa” a declarat președintele PSD Cluj, dl. Remus Lăpușan.

Rezultatele guvernării USL sunt confirmate și de statistica INS, în 2013, în Romania inregistrându-se cele mici scumpiri din ultimii 24 de ani.

Subscribe To Our Newsletter

Reprezentanţii Biroului Înaltului Comisar pentru Minorităţi Naţionale ale OSCE la discuţii cu sebprefectului Clujului

Instituţia Prefectului judeţul Cluj a găzduit, astăzi, 4 februarie 2014, o întrevedere de lucru între...

Închide