Toamna lui 2015, d-le Liviu Pleșoianu, din perspectiva lui Rares Bogdan

Legat de situatia din toamna anului 2015, Liviu Plesoianu l-a provocat pe Rares Bogdan, Jurnalistul i-a raspuns :

Ei bine, marele secret, marea conspirație are originea în PSD. Aflasem încă din septembrie 2015, din partid, că Liviu Dragnea, pe atunci secretar general al PSD, îi monta de ceva vreme pe baroni să-i retragă premierului Victor Ponta sprijinul politic. Pasul următor era să-i ceară imperativ președintelui Iohannis să nominalizeze alt premier – prefera un independent, care să ia presiunea publică de pe partid, pentru a pregăti alegerile din 2016 cu un alt lider la conducerea PSD. Cel puțin aceasta a fost explicația sa, pe care baronii au înghițit-o rapid, căci aveau multe de salvat în propriile vieți. Aveau un obiectiv comun: libertatea. Deci demolarea premierilor partidului (vezi Grindeanu, vezi Tudose) făcea parte din bagajul genetic al politicianului Dragnea de multișor, pentru a-și atinge obiectivele – s-a văzut ulterior care, odată cu OUG 13.

Practic, Dragnea și acoliții săi l-au trădat pe Ponta și l-au împins de pe vapor cu bună știință. În spațiul public se vehiculau încă din iulie/august nume de posibili premieri pentru un Guvern de Uniune Națională, un Guvern tehnocrat. Printre aceste nume – Călin Georgescu, Dacian Ciolos și Vasile Dîncu, variante de luat în seamă, cele mai vehiculate. Mai erau și alte nume, cel puțin la fel de interesante. Ce s-a petrecut ulterior mă depășește, dar ca jurnalist aveam datoria să spun public. Certitudinea mea venea din convingerea că fără sprijnul partidului, Ponta e fript. Am stat și am analizat activul și pasivul fiecărui nume și am mers la instinct. Nu e prima oară când instinctul nu dă greș, face parte din atributele unui jurnalist informat.

A lega însă tragedia de la #Colectiv de conspirația politică mi se pare, însă, o porcărie fără seamăn. Cine a lansat scenariul mizerabil, acuzațiile referitoare la o conspirație criminală, și-a devoalat gândirea: ciuma roșie, PSDragnea, chiar e în stare de orice.”, e mesajul lui Rareș Bogdan.Leave a Comment