19/06/2021

Thank you, Floresti !

excelentOra 1:20, 26.05.2014

Horia Sulea, plin de viata, alaturi de un ziarist obosit. Pe sticla, Ponta isi savureaza victoria. Crin Antonescu face declaratii. Pe cer sunt stele, e o noapte de mai.

Noaptea in care Horia Sulea a daramat masina de vot psd-ista, contribuind decisiv la alegerea Noricai Nicolai ca europarlamentar de Cluj.

Am petrecut o zi langa Horia, incepand de la vot, de la 9 dimineata, pana acum. Un om politic de forta, care face intr-o confruntare diferenta.

Florestiul a votat decisiv liberal. Florestenii au demonstrat alura europeana mult inaintea unui Cluj obosit si prafuit. Un Cluj fara lideri politici, manipulat.

Nu voi face o analiza politica. Chiar nu am chef. Va voi relata ceva mult mai frumos.

Dupa ce s-a facut numaratoarea paralela, PNL in Floresti a iesit castigator cu 937 voturi. PNL-istii floresteni exultau. Incet, luminile s-au stins, fiecare a plecat spre casa.

Au mai ramas 2 pahare de sampanie. Pe cer, carul mare. In liniste, in camera alaturata, primarul Florestiului se roaga si multumeste Tatalui din Cer. Stau nemiscat, neindraznind sa scot vreo vorba.

Ma chiama si inchinam pentru victorie. Fara nici un cuvant. Stralucirea ochilor denota bucurie intensa.

” Horica, sa le spui ca nu pot sa le multumesc, pe cat de mult vreau. Nu-mi plac vorbele mari. Sunt un om simplu, tu ma cunosti.Dar nici sa nu pui nimic de la tine, auzi ? Rosii mi-au atacat fetele, familia. Ai vazut si tu cum s-a votat in unele locuri. Nu-mi pasa.Am intors si celalalt obraz. Am aratat ca pot sa inving, si-au aruncat in Floresti banii pe fereasta. Eu aici raman si pot invinge PSD-ul de cate ori vreau. Pentru ca pana la urma Dumnezeu nu poate fi comunist. Iar in Floresti, credinta bate religia „

Astept sa vina masina sa ma duca acasa. In Floresti, s-a nascut un om politic de calibru, Horia Sulea. Ma trezesc razand, gandindu-ma la contracandidatii lui.

Ma uit din nou spre cer, multumind ca macar la Floresti, am de-a face cu un electorat elevat. Dumnezeu imi zambeste, la randul lui. Credinta versus religie ?

A venit masina si plec spre casa.

 

Floreşti, pentru Europa !

Primarul Horia Şulea a votat pentru Floreşti, Europa, democraţie şi împotriva înstrăinării gratuite a resurselor...

Închide