Terapia ancestrala Munay Ki – mesaje de la stravechii samani

Samanii vad lumea intr-un fel aparte.

“Samanismul este o practica straveche, ce vine din timpurile religiile si filosofiile cunoscute nu erau inca nascute, dar care abia acum, odata cu intrarea omenirii in Ciclul Galactic al Creatiei, isi dezvaluie cele mai subtile valente” (Elena Cocis, autoare a cartilor “Razele initiatice ale arhanghelilor” si “Templul schimbarii”)[1]

Samanismul incas este transmis mai departe de catre Alberto Villoldo, antropolog medical, care in anul 2006 a primit incuviintarea popoarelor incase din Anzi sa tramsita lumii intregi aceste tehnologii stravechi sacre de vindecare.

“Exista o diferenta intre vindecare si insanatosire.  Insanatosirea tine de medicina, insanatoasirea are legatura cu eliminarea simptomelor, iar vindecare tine de saman. Asta facem in programele de training, asta ii invatam pe studentii nostri sa faca – vindecarea corpului de lumina” (Alberto Villoldo)[2].

Cunoasterea samanismului, a tehnologiei Munai Ki (ceea ce inseamna “te iubesc”) iti ofera o perspectiva noua asupra vietii. Pe mine m-a ajutat enorm, nu ata sub aspectul intelegerii profunde a lucrurilor cares e intampla, ci si a detasarii fata de trecut, a unei puternice ancorari in prezent, AICI si ACUM sia  privirii cu seninatate spre viitor.

Am invatat ca o boala se manifesta pe patru nivele: nivelul fizic – care este tratat cu medicamente, nivelul psihologic – care este tratat cu cuvinte, nivelul sufletesc – care este tratat cu imagini si nivelul spiritual – care este trata cu energie, cu rugaciune.

Intalnirea mea cu Munay Ki a avut loc in prima luna a nului 2012. Aceasta mi-a oferit mult mai multa intelegere si profunzime decat au facut-o orice seisteme anterioare pe care le studiasem pana atunci.  Dar, impreuna cu acestea, a accelerat vindecarea. In special a corpului emotional. Deoarece este necesar sa te vindeci pe tine inainte de a-i vindeca pe altii.

Aici am invatat sa visez lumea intru fiintare, sa am vise curajoase. Ceea ce prezinta doctorul Alberto Villodo a fost prefigurat si in cartile lui Carlos Castaneda, care relateaza experienta lui cu samanii.

“Vindecarea are de-a face cu experienta infinitatii, cu experienta unui Sine care exista in afara timpului, care nu cunoaste boala, care nu a fost niciodata atins de boala” (Alberto Villoldo)[3]. Conceptul de infinitate a mai fost prezentat de Carlos Castaneda in cartea sa “Latura activa a infinitatii”:  “, în momentul în care cineva trece un anumit prag în infinitate, intenţionat sau, ca în cazul meu, inconştient, tot ce i se întîmplâ de acum înainte nu mai ţine doar de propria-i lume, ci intră în spaţiul infinităţii. (…)Iar acest prag nu a fost ales de noi, ci de infinitatea însăşi. Infinitatea este tot ceea ce ne înconjoară[4].

Insa diferenta intre ce ne relateaza Carlos Castaneda si Alberto Villoldo este ca primul a primit permisiunea sa dezvaluie doar anumite lucruri despre eperienta sa in lumea samanilor, pe cand cel de-al doilea a primit permisiunea de a preda intreegii lumi tehnologiile sacre stravechi ale samanilor din Americi, care sunt vechi de 50.000 de ani.

Stiinta sacra a lui Alberto Villoldo se adreseaza corpului luminos al organismului, care are nevoie de purificare. Ca si concept se inscrie in aceeasi traditie a fiziologiei energetice ca si Reiki, yoga, acupunctura, fiind o recunoastere a realitatii energetice a organismului. In cadrul spatiului sacru care se creeaza in timpul terapei, pacientul reuseste sa isi taie legaturile care nu ii mai sunt utile in preznt.

Fiind o stiinta sacra, este predata de la maestru la dispol, urmand ca discipolul sa o predea mai departe.  Pe parcursul initierii, constientizezi ca de fapt tu nu esti singur, ci esti vegheat de ingeri, de fiinte de lumina, care tot impul te inspira si transmit prin tine mesaje, care te formeaza din punct de vedere spiritual.

Devii constient de rolul tau in cadrul Creatiei. De fapt, devii constient de faptul ca tu esti responsabil pentru toata Creatia. Imi amintesc un citat din Einstein, care supnea ca un lucru este creat atunci cand tu il observi.

Eu am practicat intotdeauna adevarul si sinceritatea. Pentru ca in viata totul este ca un bumerang: o fapta buna ti se intoarce de 1, de 100, de 1000 de ori. Acesta este efectul de bumerang, despre care am mai vorbit la inceputul acestei lucrari.

Un alt aspect interesant pe care l-am intalnit in scrierile doctorului Alberto Villoldo se refera la cele patru nivele de constiinta, definite arhetipal – al sarpelui, al jaguarului, al pasarii colibri si a vulturului.  Sub raport simbolic, acestea reprezinta:  “Introspectia 1 – Calea Eroului (Practici: Nonjudecata, Nonsuferinta, Nonatasamentul, Frumusetea); Introspectia 2 – Calea Razboinicului intru Lumina (P)ractici: Absenta fricii, Nonactiunea, Siguranta, nonangajamentul); Introspectia 3 – Calea Profetului (Practici: Mintea incepatorului, Trairea corespunzatoare, Transparenta, Integritatea) si Introspectia 4 Calea Inteleptului (Practici: A stapani timpul, A-si insusi propriile proiectii, Nonmintea, Alchimie indigena)” (Alberto Villodo)[5]

Mostenirea lui Villodo ne invata sa privim lumea la un aspect mai profund si sa consideram trecerea noastra prin viata ca fiind o calatorie legendara, din care putem deslusi multe invataturi, daca analizam cu atentie.

Conceptul de visare a lumii intru fiintare pe care il prezinta antropologul americam se refera de fapt la propria noastra reinventare, la crearea propriului nostru destin. Pentru ca schimbarea trebuie sa se produca si sa porneasca din interiorul fiecaruia. Este bine sa vedem si imaginea de ansamblu. Mahatma Gandhi, promotorul nonviolentei, spunea “Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” (“Be the change you want to see in the world”).


[1] Villodo, Alberto PhD – Cele patru introspectii. Puterea, intelepciunea si harul Pastratorilor Pamantului. Editura FOR YOU, Bucuresti, 2008, pag 6

[2] Villoldo, Alberto Ph.D – The Way of The Shaman Video, Sacred Mysteries Productions, The Four Winds Society

[3] Villodo, Alberto PhD – The Way of The Shaman,

[4] Castaneda, Carlos – Latura active a infinitatii, pag 27

[5] Villoldo, AlbertoPh.D. – Cele patru introspectii. Pag 19

 

Subscribe To Our Newsletter

Miercuri, 10 aprilie, ora 13, la sediul Filialei Cluj a USR, Marta Petreu in dialog cu Petru Poanta

Tratat riguros de sofistică, dar şi eseu sclipitor despre relaţia sofisticii cu manierismul, cartea demonstrează...

Închide