Te casatoresti cu mine ?

knit hat Ali MacGraw Love Story

Anii trec asemeni unui tren accelerat, care a uitat sa opreasca in gara sufletului. Vise de adolescent, transformate in realitati de viata. Mai ales cand  ploua si e toamna, imi amintesc de ceea ce sunt in realitate. Om, barbat si de ce nu, sensibil. Care ar dori ca Zburatorul sa-l viziteze, ca la 18 ani, daruindu-i dragostea.

Sunt pregatit oare sa o primesc ?

O caut intr-un club, aiurea. Pe strada, caut sa-i prind privirea. Reusesc sa vad fetele, rareori ochii, si uneori cate o fusta scurta ce pare total inabordabila. Machiajul urmatoarei tipe e strident pentru ora 11, oare si l-a pastrat de aseara ? Nici eu nu am trecut pe acasa.

Mama imi spunea ca dupa 50 te casatoresc babele. Ma gandesc ca eu nu pot sa spun ca nu am trait o casatorie. Catastrofala, e adevarat. Imi amintesc de Germania, de fosta sotie. Apar si amintiri legate de locul de munca, de patronul meu Helmut. Vorbele lui imi rasuna in minte :

Horia, orice lucru pe care-l faci, fa-l bine. Daca nu stii sa-l faci, apeleaza la cineva care poate si stie.

Ma uit in urma, serii de esecuri sentimentale, eu lovit, ea lovita. De ce ?

Probabil nu ma pricep. Bun, atunci, ce fac, sun un prieten ? Nu, hai sa vedem ce zice google. Agentie matrimoniala, sa incerc oare ? Ce naiba, in fond nu pot sa o intalnesc in aeroport, intre doua zboruri.

Agenţia Mira a fost înfiinţată în Italia, fiind una dintre primele agenţii matrimoniale conduse de o persoană de origine română şi a obţinut rezultate excelente în acest domeniu.
În România, Agenţia Matrimonială Mira se evidenţiază prin profesionism, seriozitate, multă experienţă, acumulată în decursul celor aproape 20 de ani de activitate, precum şi prin diversitatea serviciilor oferite pentru persoanele singure, aflate în căutarea sufletului-pereche.

Caut totusi referinte, nu ma pot duce la oricine, sa-mi prezinte cine stie pe cine, nu vorbesc mai mult.

 În 2003, a primit premiul Hercule de Aur pentru această activitate; tot în 2003, a fost numită Cavaler de Malta, iar în 2004, a primit premiul „ROMA CITTA’ ETERNA”; apoi a fost distinsă cu titlul HONORIS CAUSA în psihologie de către EURO UNIVERSITY OF MALTA. Impresionant, pe bune.

Bun, tipa e realmente doxa, clar. Iau telefonul si sun, dorind sa vorbesc chiar cu Mira, speriat ca dau peste o angajata care nu va pricepe nimic. O voce placuta, care ma asculta. Imi spune ca voi fi sunat de pe un numar de Italia, sefa e la Roma, pe moment.

Inchid, neincrezator si blestem in gand google. In 15 minute, apel din Italia. O voce calma, imi spune ca daca doresc sa stau de vorba cu ea personal, in 5 zile va fi la Cluj. Si in cinci zile, m-a sunat din Cluj.

(va urma)