„Tata socrule, nu te mai scapa nici dracul”- domnului academician A.T.Bogdan

Update : Succes la termenul din 28.09.2017 !

acad.-alexandru-bogdan

Părintele Arsenie Boca: „Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu.  Când îşi urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu.  Când şi-l trădează, să se gătească de pedeapsă.“

Am fost ginerele inculpatului Alexandru Bogdan. A.T. Bogdan, medic veterinar si academician, nascut la 19 mai 1941. A fost casatorit cu Ingeborg Martha si cu Mimi fosta Salantiu. Din prima casatorie, au rezultat Elena Bogdan cas. Cristea, divortata si Andrei Bogdan casatorit cu Diana Cisman. Ambii locuiesc in Germania. Din cea de-a doua casatorie, nu a avut copii. Mimi Bogdan are o fata, divortata si recasatorita, Daniela Salantiu, casatorita prima oara Opruta, apoi in cea de-a doua casatorie, Popescu,decan Facultatea de Constructii de Masini UTCN Cluj.

Se pare ca cei de la DNA cunosc o mica parte din ceea ce a „construit” A.T. Bogdan, profesor la USAMV Cluj. Bursier Humboldt, acesta are o relatie deosebita cu diversi profesori din Germania, pe subiectul „in vitro” fertisilation. Numele lui se leaga indisolubil de Dolphi Drimmer, dar si de Biotehnos S. A., intre 1991-1994, cand a organizat filiala Cluj.

Legaturile ulterioare cu Seres pot da de gandit.

Prin adresa cu nr. 5/22.03.2006, transmisa de societatea comerciala Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL catre BRD, administratorul companiei o imputerniceste pe doamna Ana Ichim sa faca o serie de operatiuni bancare pentru contul respectivei societati.

Firma in cauza, SC Centrul Pilot de Calificare si Consultanta Profesionala SRL, are adresa in Strada Garlei nr. 1, iar administratorul ei este insusi profesorul Alexandru Bogdan. ANI ma aude ? 

La rubrica “Persoane imputernicite” din documentul-tip prin care Registrul Comertului prezinta informatiile despre companii, in cazul EastSoft IT SRL apare firma ICS Administrare, care are calitatea de administrator. Sediul acesteia este in Bucureşti Sectorul 1, pe strada Nicolae G. Caranfil la numarul 22A. Reprezentantul acestei companii este nimeni altul decat fostul ministru al economiei in Guvernul Tariceanu, fostul candidat la Presedintia Romaniei al Partidului Umanist Roman fondat de Dan Voiculescu, Ioan Codrut Seres,  inchis pentru trădare prin transmitere de secrete.

Academicianul Bogdan avea nevoie de abilitare, pentru a fi conducator de doctorat. Asa  ca a venit inapoi la Cluj, in 2014, pe vremea guvernului Ponta, la USAMV, sa obtina abilitarea din partea Scolii Postdoctorale. Nimic rau pana aici, la prima vedere. Doar conditiile de abilitare, si modul in care Comisia de Abilitare, din care facea parte Ioan Stefan Groza, a decis ca sunt indeplinite conditiile pentru conducator de doctorat.

Numele candidatului la abilitare

Alexandru BOGDAN

Instituția la care este titular candidatul

Centrul de Studii și Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică ”Acad. David Davidescu” din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice ”Cosmin C. Kirițescu” al Academiei Române

Domeniul tezei de abilitare

Medicină Veterinară

Data şi ora susţinerii publice a tezei de abilitare

28 noiembrie 2014, ora 11.00

Locul susţinerii publice a tezei de abilitare

Amfiteatrul Bleumarin, Institutul de Științele Vieții

Titlul tezei de abilitare

Professional scientific and academic performances obtained in gynecology, andrology and obstetric from veterinary medicine, necessary for eco-innovative application on reproduction biotechnology in livestock biodiversity, through  integrated eco-bio-economics solutions in  one medicine, based on ecosanogenesis

Componenţa Comisiei de abilitare

Ioan Ștefan GROZA, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-NapocaGabriel PREDOI, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Alexandru ȘONEA, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Alexandru IRIMIA, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Tudor PERIANU, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași

Rezumatul tezei de abilitare

Abstract

Lista publicaţiilor candidatului

CV-ENLista lucrari-EN
Fișa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale Verificarea îndeplinirii standardelor minimale
Raportul comisiei de abilitare Raportul comisiei de abilitare

Sugerez a se verifica cu atentie Grila de Evaluare. Surse indica faptul ca ademicianului e posibil sa-i fie retrasa  abilitarea. Au loc verificari in legatura cu acest aspect. Domnul Ioan Stefan Groza are trecut in CV : Membru asociat – Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Perseverent, acesta doreste sa fie, ca si A.T. Bogdan, membru cu drepturi depline.

Iar academicianului Bogdan Alexandru ii lipsea exact abilitarea, pentru conducere de doctorat. De ce ? Veti vedea in anchetele viitoare !

In baza referatului nr. 29957/19.02.2015, ce poarta semnatura lui Ioan Stefan Groza, director general in Ministerul Invatamantului, se comunica Academiei Romane, ca prin Ordinul Ministrului 3216/18.02.2015, se confera abilitarea de conducator de doctorat academicianului A.T. Bogdan, urmarit penal intr-un dosar de coruptie de catre DNA.

In legatura cu aspectele ce tin de latura financiara, vom reveni cu amanunte incendiare. Omerta a fost incalcata.

Ne intrebam cum pot forma generatii de tineri, oameni a caror moralitate si inalta tinuta profesionala a fost incalcata. Acest fapt ar constitui pentru institutiile care ii mentin, un grav prejudiciu de imagine.

Faptul ca s-a pus sechestru asigurator pe bunurile lui Alexandru Bogdan, nu este suficient. Trebuie urmarit circuitul banilor pe relatia offshore si Germania, dupa cum afirma o sursa.

O abilitare cu cantec este cea a domnului academician A.T. Bogdan, cunoscut pentru devalizarea Romaniei din postura de sef al Fundatiei Patrimoniu, in favoarea mai multor firme, printre care si Grivco, a unuia din cei mai mari hoti din istoria Romaniei, Dan Voiculescu. Care are si mai multe fundatii de pomina, care usuca banul  cum il prind si isi premiaza mercenarii aruncati in lupta.

Legaturi interesante pot fi gasite si pe relatiile cu anumite firme germane, pentru care A.T. Bogdan a facut lobby.

Inculpatul academician A.T. Bogdan, urmarit de DNA si trimis in judecata dupa ce acesta a provocat Fundatiei Patrimoniu a Academiei Romane o paguba de 3.757.860 euro.

„Inculpatul Alexandru Bogdan, în calitate de președinte executiv al Fundației Patrimoniu, cu încălcarea prevederilor legale și a celor prevăzute în statutul organizației, și-a exercitat atribuțiile de administrare și gestionare a bunurilor imobile (în principal terenuri agricole și silvice) ce aparțin Academiei Române, în scopul de a-i favoriza pe colaboratorii entității pe care o conducea, care și-au asigurat astfel foloase necuvenite, constând, în esență, în neplata unor obligații contractuale. Concret, în perioada 2007-2009, cu ocazia administrării patrimoniului silvic și funciar al Academiei Române, între Fundația Patrimoniu și mai multe societăți comerciale au fost încheiate contracte și acte adiționale privind arendarea și concesiunea de terenuri ce aparțineau instituției respective”, se arată în comunicatul citat.

Procurorii apreciază că exercitarea autorității de către Alexandru Bogdan s-a făcut cu rea-credință și cu intenția directă de favorizare a partenerilor, ceea ce a avut ca rezultat păgubirea Academiei Române. Aceste aspecte reies, potrivit DNA, din „caracterul vădit păgubitor al clauzelor contractuale și lipsa oricăror prevederi care să protejeze efectiv și în concret interesele ale Academiei Române”.

Prejudiciul produs în dauna Academiei Române a fost stabilit la suma de 3.757.860 de euro.

„Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aflate în proprietatea inculpatului Bogdan Alexandru, până la concurența sumei de 3.757.860 euro, reprezentând valoarea prejudiciului”, se mai precizează în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

N.r. La multi ani, Alecule ! E ziua ta ! Lupta sa arati ca esti nevinovat !

Subscribe To Our Newsletter

Pe urmele banilor „ascunsi” ai academicianului A.T.Bogdan

Părintele Arsenie Boca: „Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu.  Când îşi urmează destinul, au...

Închide