TARICEANU, PRETUL TRADARII

NASTASE_TARICEANU_masonerie_resurseNu are importanta absolut deloc ca e grec (50%) sau ca sotia (a 4-a) este unguroaica. Grav este ca nu a aparat interesele Romaniei, servind trup si suflet pe cel ce-a furat bogatiile Romaniei, cele mai importante. Grav este ca Tradiceanu nu a vrut sa fie roman si a tradat Romania.

De obicei, in istorie, tradatorii sfarsesc tradati, iar Calin Popescu Tariceanu nu face exceptie. Disperarea muta din privirea lui, imediat dupa aflarea scorului care l-a aruncat de pe jiltul liberalilor, spune totul despre prabusirea fostului premier, abandonat tocmai de cei a caror cauza a servit-o cu pretul unor imense tradari.

L-au aruncat la cosul istoriei, cu nota de plata a guvernarii lipita de frunte, exact oamenii pentru care a incarcat aceasta nota de plata- baronii liberali si Dinu Patriciu, principalii profitori ai guvernarii. 

Pentru apararea lui Dinu Patriciu s-a expus sinucigas, s-a despartit de Traian Basescu, a emis in folosul lui ordonante de urgenta dubioase, pentru ca acum eminenta cenusie sa-si puna banii pe celalalt copil al sau. O fi meritat? Este o intrebare pe care fostul premier trebuie sa si-o fi pus dupa stingerea ultimelor aplauze primite in calitate de lider al partidului. 

Tradarile lui Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu l-a tradat pe Traian Basescu fara de care, ii place sau nu sa recunoasca, nu ajungea premier. Presedintele l-a plantat la Palatul Victoria desi Alianta DA pierduse, de fapt, alegerile. Cu acelasi scor la parlamentare, dar cu Adrian Nastase presedinte, Calin Popescu Tariceanu ar fi fost, cel mult, liderul opozitiei.

Si totusi, odata cocotat acolo, fostul premier a schimbat foaia si strategia, incalcand intelegerea cu presedintele. Nici nu conteaza daca Traian Basescu avea sau nu dreptate. Discutam despre relatia dintre doi oameni care pornisera impreuna si dintre care unul s-a sucit pe parcurs. Daca nu-i placeau ideile si metodele lui Traian Basescu ar fi trebuit sa se dezica de ele inainte de ajunge premier. 

A pecetluit aceasta tradare cu inca una, a PD-ului pe care l-a evacuat de la guvernare. Probabil ca daca ar fi acceptat alegeri anticipate in 2006, ar fi fost si acum presedintele PNL, premier sustinut de o confortabila majoritate PNL +PD.

Calin Popescu Tariceanu si-a tradat insa si propriul partid. In mai multe randuri chiar. In primul rand, atunci cand a eliminat, prin excluderi, orice forma de opozitie din partid. Prin masuri dictatoriale a alungat oameni foarte valorosi, in frunte cu Teodor Stolojan, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, adica toata aripa liberala din PD-L. 

La fel a procedat si cu guvernul din care a dat afara orice ministru cu opinii contrare, oricat de argumentate. Ionut Popescu, de exemplu, a plecat de la ministerul de finante la prima remaniere, dupa cateva luni de mandat, pentru ca a refuzat sa mai accepte subventii pentru societati falimentare.

Calin Popescu Tariceanu a crezut ca astfel isi va consolida puterea. Gresit! A inlaturat opozitia care promova criterii si principii liberale, ramanand cu opozitia care ii voia doar functia si care, iata, pana la urma l-a rapus.

Si-a tradat propriul partid si atunci cand a conditionat revenirea la guvernare de mentinerea in functia de premier. PNL a avut numai de pierdut din asta, fiind aruncat dintr-o pozitie ideala de negociere politica intr-o opozitie debila care nu conteaza. 

Prin inflexibilitatea post electorala care a deschis cale libera aliantei PD-L+PSD, Calin Popescu Tariceanu a tradat si electoratul de dreapta, pe care pretinde ca-l reprezinta. Daca i-ar fi pasat, cu adevarat, de vointa acestui electorat, ar fi observat ca partidele de dreapta din Romania obtinusera impreuna scorul guvernarii si deci vointa majoritatii conducea in aceasta directie. 

Calin Popescu Tariceanu a tradat, pana la urma, si Romania, ale carei resurse le-a drenat vreme de 4 ani, fie in favoarea clientilor politici, fie din pura incompetenta. Un strop de responsabilitate si luciditate ar fi trebuit sa-i spuna ca un partid sub 20% nu are, in mod obiectiv, resursele umane necesare pentru o guvernare performanta. S-a incapatanat sa continue, cu Chiuariu, David si Adomnitei, ajungand, la predarea mandatului, la cifre economice dezastruoase care obliga Romania la incheierea imprumutului cu FMI.

Președintele PNL, Crin Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că potrivit statutului partidului, Călin Popescu Tăriceanu nu este membru PNL și că „nu contează că face atâtea piruiete că i se văd desuurile. Și sunt roșii și subțiri”, demersul său este unul transparent, iar situația „jenantă” de la Satu-Mare se va clarifica după alegeri. Potrivit lui Crin Antonescu organizațiile PNL cu probleme din Girugiu, Caraș Severin, Brașov și Călărași, vor bate PSD-ul la europarlamentare.

„Nu este înscris legal, statutar, pentru că o prevedere extrem de explicită a statutului spune că un cetățean se poate înscrie în PNL — și îi așteptăm pe toți cetățenii, chiar mulți s-au înscris în ultimele zile — la organizația din localitatea pe raza căreia domiciliază sau în care are serviciul. Nu este cazul, dl Tăriceanu nu domiciliază acolo. Și acolo s-a procedat ilegal. Grupuri de oameni apropiați lui Ovidiu Silaghi după 20 de ani de conducere de către Ovidiu Silaghi a acestei organizații, o majoritate dintre aceștia s-au strâns, dânșii susțin un candidat PSD, Silaghi fiind candidat PSD. Singurul lucru care contează nu este nici că domnul Tăriceanu face atâtea piruete de i se văd desuurile. Și sunt roșii și subțiri. Contează că în Satu Mare alegătorii liberali, o mână de primari sunt în acest moment trișați pe față „, a spus Antonescu.

 

Subscribe To Our Newsletter

Dreapta dispersata castiga in fata stangii unite

România va trimite la Bruxelles mai mulţi eurodeputaţi de dreapta, fie ei liberali sau populari,...

Închide