„Surubul fara filet” de la prefectura Cluj, Vuscan Gheorghe, nu se mai „invarte”

Asa cum am estimat primii in Romania, vezi aici, prefectul Clujului a plecat, nelasand in urma nici macar regrete. Tudose a facut ieri ceea ce trebuia sa faca Grindeanu demult, incepand sa castige tot mai mult, respectul clujenilor.

Monitorul de Cluj, realizeaza o radiografie de exceptie a ironiei fostul presedinte al CJ Cluj, la adresa prefectului, pe care nu ne-am putut abtine sa nu o redifuzam, aici :

„Fură bă, cât mai e de furat, dar şi împarte”, apare ca principiu de baza in tot. 

Ne amintim cu savoare de Mihai Seplecan in filmus Las Fierbinti, care isi bate joc de fostul prefect, o scena  care pare de o verosimilitate iesita din comun  :

In episod, primarul Vasile primeşte vizita prefectului. Discursul pe care acesta îl ţine în faţa primarului este unul savuros.

Primarul: Dacă se mai poate face ceva, dacă puteţi să ma iertaţi, vă promit că o să fac din localitatea asta ceva ce nu s-a mai văzut. O să fac Micul Paris din ea.

Prefectul: Bă tu chiar eşti tâmpit? Tu de ce eşti primar, ca să faci treabă?

Primar: Da!

Prefect: Nu!

Primar: Nu înţeleg.

Prefect: Trezeste-te! Crezi că o să fii toată viaţa primar? O şansă ca asta vine o dată la 100 de ani. De când eşti aici, tot aud de tine că ai ciupit un pic de colo, c-ai ciupit un pic de dincolo. Ce înseamnă asta? Ia bă cu amandouă mâinile! Umple sacul, nu umbla cu ţârâita, ia tot, că vin ăilalţi şi iau aia dup’aia. Să nu mai rămână nimic de furat după noi, ăsta-i scopul nostru.

Primarul: Păi şi dacă mă prinde?

Prefectul: Cine să te prindă, mă? Io? Păi interesul meu şi al nostru ca partid care e? Să te prind sau te acopăr? Fură bă, cât mai e de furat, dar şi împarte. Dă mai departe cum zice la Biblie, ai citit Biblia? S-o citeşti! DAR DIN DAR SE FACE RAIUL. Ia tu ca să-mi dai mie că trebuie să dau şi eu la alţii şi tot aşa că să ajungă la toată lumea. Din ce-mi dai tu mie, eu dau mai departe.Trebuie să ia şi senatorul, şi deputatul, şi ministrul şi primul ministru. De aia am intrat noi în politică. Să face bani cu măsura mare, nu cu măsura mică. Jupoaie carnea până la os. Dar carnea o trimiţi la mine”, spun cei doi în film.

 

Articolul este o intarire a ideii geniale care apartine in exclusivitate Monitorului de Cluj.

 

Subscribe To Our Newsletter

Jihadul lui Vuscan impotriva lui Horia Sulea se termina prost pentru „inca prefect”

Desi UAT Floresti castiga procese pe banda rulanta cu prefectul Clujului, acesta nu se potoleste....

Închide