Sulea si organizatia de tineret, singurele variante pentru renasterea PNL Cluj-Napoca

eu

Marius Nicoara, liderul PNL Cluj, a fost surprins de reporterii Gazeta de Cluj la o petrecere cand a fost rugat sa comenteze informatiile privind consumul de droguri al lui Ioan Petran. Prima intrebare adresata a fost daca subordonatul sau, sefulPNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, a vrut sa se obisnuiasca cu noul imn “iarba verde de acasa.”

Nicoara a spus ca e misto intrebarea, dar ca “e de cacat ce s-a intamplat. Nu pot sa imi comentez un coleg. Doamne feri de fapta. E o situatie delicata pentru partid. O sa am o discutie cu domnul Petran si vom avea o solutie comuna”, a marturisit liderul PNL.

HORIA Sulea a anuntat in urma cu ceva luni bune, sustinerea personala pentru echipa Marius Nicoara – Klaus Iohannis,  prin promovarea constanta pe pagina personala de pe facebook.

Absolvent cu 10 al Colegiului de aparare si securitate „Carol Davila” Bucuresti, cu o lucrare pe doctrina de securitate pe securitatea publica, castigator cu filiala Floresti a PNL datorita imaginii personale in principal,  la europarlamentare pe Floresti, in timp ce Clujul a fost in cadere libera,  Sulea poate avea direct sprijinul lui Iohannis, care se pare  ca nu se inconjoara decat de tipi inteligenti si incoruptibili.

Degeaba cauti schelete la Sulea, verificarile la un master in aparare sunt extrem de dure. Iar o comparatie cu Seplecan poate produce doar ilaritate. 

Cotidianul Transilvan si nu numai, il desfiinteaza pe Seplecan :

Seplecan nu este însă la prima apariţie în cărţi. Întâi a fost Pământul. Apoi un colegiu de la Cluj. Unde a candidat însă Radu Zlati, cu scrisoare de recomandare semnată de însuşi Il presidente Antonescu. Apoi, Seplecan a fost în cărţi pentru şefia PNL Cluj. Urmau alegeri, dar a fost numit Uioreanu, tot cu scrisoare de recomandare de la Il Presidente. În fine, Seplecan a fost în cărţi pentru postul de secretar de stat la Interne. Unde a fost numit nu el, nici Toma Rus, ci Arafat. Acum, din nou, e în cărţi. Pentru deputăţie. În interiorul partidul vestea a fost primită de unii cu bucurie, de alţii cu suspiciune şi de unii cu greaţă.

Reţeta sucesului: servieta-Nana-şoferia

Mihai Seplecan, Szeplekan pe vremea aceea, şi-a început cariera în lume alături de fostul membru de bază al PRM, ulterior migrat la PDL, Petru Călian. Începuturile au fost timide şi acestea nu au avut nimic de-a face cu politica. Călian era mare organizator al galelor K1, iar Mihai era în anturajul acestuia. Gurile rele afirmă că doar îi plimba servieta. Şi fetiţele. Pentru că cei doi au fost din plin prinşi în vâltoarea cazului Bordelului clandestin Nana. Apoi, urmând exemplul migrării politice a mentorului său, Szeplekan a devenit un lup tânăr. Dar în PNL. Lup tânăr şi şofer. Al preşedintelui PNL şi al Consiliului Judeţean Cluj (la vremea respectivă), Marius Nicoară. Iar restul e de vis. Vicepreşedinte al PNL Cluj, consilier judeţean, iar acum, parlamentabil.

Noul liberalism clujean: ombilical legat de bugetul de stat

Cu toate cele prezentate mai sus, CV-ul lui Seplecan este unul în dungă la capitolul studii. De fapt, nu am găsit nicăieri CV al lui Seplecan. Potrivit paginii sale de Facebook, a absolvit Liceul Sportiv Unirea Cluj Napoca şi Facultatea de Drept de la celebra Universitate Astra Braşov. În ceea priveşte activitatea profesională, aceasta e mult mai bogată. Director la Hidroserv, câte o consultanţă de pe la primăriile din judeţ, mai un leuţ bun din CA al RA Aaeroport sau RADJ, şi mai nou, director la Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord Cluj.

Rămâne un mister ce fel de consiliere ar fi putut el acorda primăriilor din judeţ. Consiliere legată de ce? Pe ce fel de probleme ? Mister la fel de mare precum întrebarea ce l-a recomandat pe Seplecan pentru posturile de director la Hidroserv sau la Electrica? Care studii, care experienţă? Sau în naivitatea noastră chiar credem că mai trebuie aşa ceva pentru a fi angajat la stat?! Şi totuşi, parcă grija pentru banul public era unul din dezideratele celor de la putere. Dar, fă ce spune Popa, nu ce face Popa!

Trecând peste aceste mistere şi întrebări fără răspuns nu putem să nu remarcăm că speranţa liberală a Clujului, este la ani de lumină de însăşi principiile liberale. E greu şi totodată curios să vorbeşti de principii liberale (proprietatea privată, economie de piaţă pe baza inițiativei private, comerţ liber, limitarea prerogativele statului) când tu ai experienţă strict la stat, când în viaţa ta nu ai avut o afacer, cân niciodată nu te-ai lovit de problemele reale ale conomiei de piaţă, când tu ai avut de-a face cu economia de piaţă, cu libera concurenţă cam cât a avut de-a face o pisică cu zborul.

Mai mult, acum, Seplecan pregătea o nuntă fastuoasă . La castel. Cu mii de invitaţi. Cu BANI de la stat. Cu naşi din structurile de conducere naţionale ale PNL. Dacă ar fi să ne luăm după gurile rele, metehne de baronaş în devenire.

În aceste condiţii, nu e de mirare că PNL Cluj are oameni de calitate care preferă să stea în umbră sau pe care îi pierde. Şi nu e de mirare nici faptul că într-un Cluj intelectual şi un Cluj în care mediul privat duduie de exponenţi de marcă, PNL este ocolit de liberalii în gândire. Toţi aceştia digeră greu noua ideologie liberală clujeană, noul liberalism clujean, cel născut din neant şi ombilical legat de bugetul de stat.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Acum, pentru Seplecan e vis de Bucureşti. În partid e deopotrivă apreciat şi hulit. Apreciat cu voce tare, hulit în şoaptă. O metehnă a liberalilor, puţini dintre ai având sânge în instalaţie să spună lucrurilor pe nume. Pentru unii este mumă: sânge tânăr, proaspăt, în stare să capaciteze în jurul său electoratul şi membrii de partid. E simpatic, mereu pus la patru ace, prieten cu toată lumea. A bifat dese deplasări în judeţ, unde a ascultat nevoile primarilor din comune şi unele chiar le-a satisfăcut. În schimb a primit contracte de consultanţă cu primăriile. Dar ascultatul păsului celor mulţi şi mărunţi de prin judeţ e Rara avis prin conducerea PNL Cluj. Aşa că Seplecan e adeptul conceptului Facem să fie bine la toţi. Un dicton cretin, care însă e la modă la Cluj.

Pentru alţii este însă ciumă. Un mister născut din negura vremurilor tulburi, o enigmă pe care unii liberali nu şi-o pot explica. Cu un trecut întortocheat, fără studii, fără veleităţi de orator, Seplecan nu reuşeşte să convingă întreaga organizaţie clujeană liberală. I se reproşează lipsa de valori liberale, explicaţiile în coadă de peşte privind veniturile sal.

Cu toate acestea, hulit sau iubit, la alegerile ratate pentru şefia PNL Cluj, Seplecan a fost singurul care a ieşit în faţă pentru a da piept cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Asistent la cercetarea ştiinţifică a deputatului Călian privind curvăsăria de la Nana Club

Aruncând o privire la materialul anterior, „A tunat şi i-am votat. Parlamentul clasei muncitoare: electrician, mecanic, tâmplar, morar, lăcătuş, cofetar…”, ne întrebăm oare ce am putea scrie la Seplecan….Ei bine….nimic. Nici măcar electrician, mecanic, tâmplar, morar, lăcătuş sau cofetar. Poate doar „meseriaş al vieţii”. Sau, pentru că adiacent în discuţie e Gurzău şi PDL , la Seplecan am putea nota „asistent la cercetarea ştiinţifică a deputatului Călian privind curvăsăria de la Nana Club”.  Dar oare ce are asta cu liberalismul? Ei bine, nimic! Ce mai contează, meseria vieţii, brăţară de aur….Mănânc şi plâng. Votez! Iar Brătenii se răscolesc în mormânt. Unii, precum Dinu Brătianu, pe undeva printre zidurile unei puşcării, Sighet probabil.

Dar să revenim la îngerii şi demonii noştri liberali. Dar oare cum va reprezenta probleml celor din Colegiul 5 Bucureşti, un clujean?! După Boc şi armata sa de consilieri, după ce Clujul ainvadat Bucureştiul şi sub sigla PDL a dus o ţară întreagă pe culmile disperării, să nu se fi săturat Capitala de clujeni?!

Dacă Seplecan se va afla printre numele decise de liberali, promitem ca zilele umătoare să aflaţi ce trebuie să faci pentru a ajunge fără vreun CV greu parlamentar la  34 de ani. Chiar de la el, Seplecan, pentru că noi nu am priceput cum! Musai să cari geanta şefului din PRM?! Să sari din partid în partid?! Să fii şoferul şefului?! Poate ne va lumina el sau înţelepţii din BPN al PNL….

Info : gazeta de cluj, cotidianultr.ro

Subscribe To Our Newsletter

Despre mincinosi. Cum ii recunoastem ?

Un vechi proverb romanesc spune ca ”Minciuna are picioare scurte”, dar oare asa este?  ...

Închide