Știri Florești, sinteză joi, 29 noiembrie

Motto : Regina Maria: „Nu vărsați lacrimi pe mormântul eroilor, ci mai curând slăviți-i prin cântece, așa ca faima numelui lor să rămână un ecou prin legenda veacurilor.”

  • Un catarg de 27 m din oțel va purta drapelui României lângă monomentul Eroilor din Florești.

  • Se împlinesc astăzi doi ani de la inaugurarea unei gradinite în Floresti, una din cele mai frumoase din Cluj. Primăria Florești a fost azi scena micilor floreșteni de la grădinițele din Florești. Cei din grupele mijlocii și mari în curtea Primării, au dansat Hora Unirii, au cântat, au recitat și s-au bucurat de ziua românilor. Iar apoi au vizitat exponatele din incintă. Alături de angajații Primăriei Florești, îmbrăcați în straie tradiționale, cei mici, cu zâmbetele și râsetele lor, cu fericirea lor, cu baloane și stegulețe, au transformat Primăria Florești într-un loc al bucuriei și al sărbătoarei.

  • Marea Unire de la Florești ! Floreștiul alături de frații din Basarabia (Ghidighici și Slobozia Mare) și Dumbrava, jud. Prahova.
  • Momentul emoționant al serii: înmânarea unei plachete comemorative Profesorului Ioan M Bota, cel mai vârstnic locuitor al Floreștiului. Profesorul Ioan M Bota este luptător în al Doilea Război Mondial, profesor universitar, preot și colonel în rezervă al Armatei Române. Ioan Bota a publicat peste 700 de lucrări, iar în 2015 a primit în Catedrala Schimbarea la Față din Cluj, părintelui Ioan M. Bota i s-a acordat cea mai înaltă distincție a Eparhiei de Cluj-Gherla, Diploma și crucea Sfântul Iosif, drept recunoștință pentru frumoasa activitate pastorală a acestuia.

Publicată de Horia Sulea pe Joi, 29 noiembrie 2018Leave a Comment