Stefan Dimitriu – Florea, back in business

cciUn om aflat la putere (relativa) tot timpul. Dupa ce, in campania electorala din 2004, a esuat lamentabil in fata lui Rares Niculescu, seful de campanie a lui Emil Boc.

Acum, tot presedinte al CCI Cluj. O structura inerta, asemanatoare PSD-ului sau UNPR-ului, adica partidelor din care face sau a facut  parte Stefan Dimitriu. Un om care vorbea perfect la microfon. Si care nu a castigat la vot nici o competitie. A preferat sa arunce in permanenta pe altcineva in fata. Ca s-a numit Teodor Groza, Vasile Soporan sau Ioan Rus pentru Primaria Cluj-Napoca, sau mai nou, Ioan Bene, patronul Napoca Constructii si proprietarul hotelului Conti.

In 2004, dupa ce Emil Boc castiga Primaria, se forma un partid de avarie, care sa lucreze cu noua putere.

Ioan Rus a avut demnitatea sa ramana in PSD.

Stefan Dimitriu are un CV realmente impresionant, dupa cum apare pe site-ul respect pentru cluj !, in 9 aprilie 2012 anuntandu-se cu surle si trambite ca va candida la Primaria Cluj-Napoca,trecut fiind in barca U.N.P.R.

DIMITRIU ŞTEFAN-FLOREA

Data şi locul naşteri:    28 aprilie 1953, Municipiul Carei, Judeţ Satu-Mare
Adresă:            Strada Godeanu nr. 12, ap.35, cod 400414 Cluj-Napoca,jud. Cluj
Telefon:            acasă: +(40) -264 – 414203
Stare civilă:            Căsătorit, 1 copil
Cetăţenie:            Română
Stagiu militar:        Satisfăcut
Permis de conducere:    Categoria B

Studii de specialitate:

– Facultatea de Construcţii a  Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timişoara, 1973– 1977

Atestate:
–    Responsabil Tehnic cu execuţia lucrărilor în domeniile:
–    Construcţii civile, industriale şi agrozootehnice (I)
–    Construcţii rutiere, drumuri, poduri, piste de aviaţie, tunele (II)
–    Construcţii edilitare şi de gospodărie comunală (IX)
–    Southern Connecticut State University – Marketing for Managers

Activitate profesională:
1997 – în prezent        Director General S.C.C. NAPOCA S.A. Cluj-Napoca
1993 – 1997        Director Tehnic S.C.C. NAPOCA S.A. Cluj-Napoca
1991 – 1993        Inginer Şef S.C.C. NAPOCA S.A. Cluj-Napoca
1989 – 1991        Inginer Şef T.A.M.G.C.M. Cluj-Napoca
1981 – 1989        Inginer Şef de lot, Trustul de Construcţii Cluj
1977 – 1980        Inginer Construcţii Căi Ferate Craiova

Lucrări executate:   

–    Ansambluri de locuinţe, obiective social culturale cum sunt:  Cartier Pata, Piaţa Cipariu, cartierul Cetatea Fetei şi altele;
–    Sedii administrative de servicii şi culturale cum sunt: sediul Băncii ION ŢIRIAC, sediul Direcţiei de Muncă a Judeţului Cluj, sediul pentru Grupul de Pompieri a judeţului Cluj, Clădirea Liceului Alexandru Vaida Voivod;
–    Construcţii de bisericii – Biserica Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Mănăştur şi altele;
–    Construcţii aeroporturi, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, pistă de decolare, parking aeronave şi altele;

Activităţi sociale:    

–   Consilier municipal 3 legislaturi consecutive;
–    Preşedinte al CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CLUJ din anul 2002 până în prezent
–    Vicepreşedinte al CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE ROMÂNO-MAGHIARĂ “CARPATIA”
–    Vicepreşedinte al AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ DIN ROMÂNIA (A.N.C.S.) BUCUREŞTI
–    Senator de onoare în SENATUL UNIVERSITĂŢII BABEŞ-BOLYAI CLUJ

Diplome- distincţii:    

– DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ pentru activitatea de consilier municipal
– DIPLOMĂ DE ONOARE pentru sprijinul acordat Jandarmeriei ardelene
– DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ la a 11-a aniversare a Filialei “Mihai Viteazu” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în  Rezervă şi Retragere
– Gala Premiilor Presei clujene – diplomă PERSONALITATEA ANULUI 2003
– DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ în domeniul calităţii construcţiilor
– SENATOR DE ONOARE Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca

Decoraţii:    

CRUCEA TRANSILVANĂ acordată de MITROPOLIA CLUJULUI, ALBEI, CRIŞANEI ŞI MARAMUREŞULUI în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru sprijinul generos oferit parohiilor din municipiul Cluj-Napoca

Limbi străine:     

Franceza şi Maghiara

Calităţi şi abilităţi (extra)profesionale:

– Capacităţi deosebite de analiză şi sinteză a aspectelor vieţii curente;
– Comunicativitate; experienţă privind psihicul uman şi relaţiile interumane
– Spirit de echipă; devotament; colegialitate.
– Ambiţie; hotărâre.
– Rezistenţa la stres şi program prelungit.

Cluj-Napoca,
Iunie 2010

De ziua sa, in 28.04.2012, presedintele UNPR Cluj, Stefan Dimitriu, a declarat, in exclusivitate, la talk show-ul „A IV-a Putere”, ca nu va mai candida la functia de primar al Clujului si ca organizatia sa va depune doar liste la Consiliul Local Cluj Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Anuntul lui Dimitriu a fost facut imediat dupa difuzarea declaratiei presedintelui PDL, Emil Boc, care a anuntat ca va candida la Primaria Clujului. Dimitriu a negat faptul ca retragerea sa ar avea legatura cu decizia lui Boc de a candida si a precizat ca gestul sau este determinat de constientizarea faptului ca singurii doi candidati valabili in batalia de la Cluj sunt Emil Boc si Marius Nicoara.
In 27 noiembrie, ziaristul si colegul meu de clasa, Valentin Malaescu scria in Ziua de Cluj, despre un congres al U.N.P.R. la Cluj :Preşedintele UNPR Cluj, Ştefan Dimitriu, a definit rolul formaţiunii sale în ecuaţia guvernamentală. „UNPR participă la guvernare ca stabilizator politic, amortizor social şi catalizator economic”, a afirmat Dimitriu. De departe cel mai apreciat vorbitor a fost realizatorul de emisiuni TV folclorice Sergiu Vaida, vicepreşedinte responsabil cu cultura în partid. Fost colonel, el a recunoscut că a ales UNPR datorită caracterului său militarizat. „Eu nu m-am dus la UNPR, acolo eram, acolo-i armata. Acolo-s multe grade, e un partid aproape militarizat”, a spus Vaida. El a povestit şi geneza partidului. „Întâi au fost oameni de toate armele, de toate gradele, de toate culorile politice şi abia apoi a apărut UNPR”, a spus Vaida.

Tot el a fost primul care l-a ironizat pe primarul suspendat Sorin Apostu, pornind de la pronosticul electoral făcut de un lider UNPR din Moldova. „Ne-am propus 10%. Asta merge la Focşani, la Iaşi, aici se poartă fifty-fifty”, a spus Vaida. O referire similară la porecla sub care e cunoscut în Cluj Apostu a făcut şi Şerban Mihăilescu. Vaida a recunoscut, în stil propriu, şi „racolarea” primarilor, practicată de partidul său. „Am fost acuzaţi că furăm primarii. În armată nu se fură, se completează”, a explicat Vaida.

El a încheiat cu un îndemn cazon: „Să ne punem trupurile strajă la hotarele intereselor ţării”. Caracterul militarizat al partidului a fost recunoscut explicit de Oprea. Mai mult, el a subliniat gradele pe care le-au avut în armată toţi vorbitorii proveniţi din zona cazonă.

În discursurile diferiţilor lideri locali UNPR au abundat figurile sau evenimentele istorice, începând cu Cicero, trecând prin dacii liberi, Ştefan cel Mare, Matei Corvin, Mica Unire sau Mihai Viteazu. Primarul de Craiova, Antonie Solomon („cel mai bun primar din ţară”, alături de Popescu-Piedone, în viziunea lui Oprea), a spus bancuri, iar primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, şi-a anunţat indirect candidatura la Primăria Generală a capitalei. „E la ofertă: şase primari într-unul singur – Cristian Popescu-Piedone”, s-a definit el însuşi. Şerban Mihăilescu s-a lăudat cu numărul de parlamentari racolaţi. „Am ajuns al treilea partid parlamentar, suntem mândri cu asta”, a spus Mihăilescu. Senatorul Ioan Toma a explicat utilitatea UNPR. „Fără UNPR scena politică ar fi fost dezechilibrată”, a apreciat Toma.

Cristian Diaconescu şi-a făcut autocritica. „Faptul că am ajuns să ne împrumutăm ca să plătim salarii şi pensii se datorează unor erori ale întregii clase politice, pentru care trebuie să ne fie ruşine”, a spus Diaconescu, după care s-a plâns că nici măcar partenerii de coaliţie nu acceptă proiectul taxării marilor averi şi a ameninţat cu recursul la opinia publică prin strângerea de semnături. Fostul ministru a afirmat că UNPR sprijină reorganizarea teritorială, dar nu pe criterii etnice. „Să nu credeţi că veţi face din Regiunea de Nord-Vest o enclavă prosperă care uită de ţara sa”, a avertizat Diaconescu.

Marian Sârbu a fost responsabil cu prezentarea programului UNPR. Printre altele, el a propus introducerea „moţiunii de cenzură constructive”, care ar impune celor care o formulează să propună alternativa în cazul dărâmării guvernului. Sârbu s-a declarat partizan al limitării constituţionale a deficitului bugetar. „În acest moment, tot impozitul pe profit încasat de stat se duce pe dobânzi”, a explicat fostul ministru. De asemenea, el a propus introducerea în Legea Fundamentală a interdicţiei privatizării CEC şi Eximbank, urmând ca, anual, 1% din PIB să fie alocat capitalizării celor două bănci. Sârbu a mai cerut „temperarea privatizării a ce a mai rămas din industria românească”, dând exemplul TAROM-ului. „UNPR este partizanul cotei unice. Mitul cotei progresive ca izvor de bunăstare este doar un mit. Vom păstra cota unică pentru veniturile din muncă şi cote diferenţiate pentru celelalte tipuri de venituri”, a afirmat Sârbu.

După ce şi-a rememorat „faptele de arme” începând cu demisia din guvernul Boc 1 („Am fost primul parlamentar independent, apoi au început să mi se alăture toţi ceilalţi”, a menţionat el), Gabriel Oprea a apreciat că UNPR ar juca un rol istoric. „În 2008 România şi Grecia aveau cele mai mari contracţii economice. Grecia s-a prăbuşit. Eu am adunat toţi colegii independenţi şi i-am întrebat: «Sprijinim guvernul sau ce facem?». Am sprijinit guvernul, am sprijinit România să nu se prăbuşească. Generaţiile viitoare vor recunoaşte rolul istoric pe care l-a jucat UNPR”, a afirmat Oprea.

El a combătut eticheta de „partid al trădătorilor”, afirmând că dezertorii parlamentari au repetat doar gestul făcut de Ion Iliescu în 1992. „După ce au văzut că nu pot să-l înfrângă pe Petre Roman, 69 de parlamentari, printre care şi Ion Iliescu, au plecat din Modrogan – sediul de atunci al FSN-ului, actualul PDL – şi nu i-a făcut nimeni trădători, nici noi nu-i facem trădători. În plus, noi am fost aleşi uninominal, nu pe liste de partid”, a explicat Oprea. El a afirmat că UNPR are doar două proiecte pe care le susţine în guvern: coşul de solidaritate şi taxa pe averile mari. Oprea s-a referit şi la modul în care UNPR se va prezenta în alegerile de anul viitor. „Nu suntem, aşa cum ne acuză unii, anticamera nimănui, nu ne vom dizolva în nici un alt partid.Vom merge singuri în alegeri, pe picioarele noastre, sigur, în coaliţie”, a declarat Oprea. „Noi suntem români”, adoptat drept imn al UNPR, a încheiat conferinţa regională de sâmbătă.

In poza apare si omul de afaceri Ion Tiriac, in ideea ca IT Services a detinut multa vreme pachetul majoritar la Napoca S.A. IT nu inseamna cred Tehnologia Informatiei, si ar putea fi initialele de la Ion Tiriac.

Preluare din respect pentru cluj !, ziua de cluj, poza de pe buzznews.

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

In atentia unui economist, din intamplare Ministrul Sanatatii

Când eram în anul I de rezidențiat în psihiatrie și prea multe nu știam (astăzi,...

Închide