28/10/2020

Spre disperarea cartelului anti-DNA, Codruta isi vede de treaba – 85 de condamnari in iunie

Direcția Națională Anticorupție informează vineri că în luna iunie au fost condamnați definitiv 85 de inculpați în dosare instrumentate de procurorii anticorupție, printre care un deputat, un președinte de consiliu județean și un președinte ANAF.

„În cursul lunii iunie 2017, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A. au rămas definitive 37 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 85 inculpați între care: un deputat, un secretar de stat în Ministerul Justiției, un președinte de consiliu județean, 3 judecători, un grefier, 2 avocați, un președinte ANAF, 2 manageri de spital, un director instituție media, un director APIA, un inspector șef jandarmi la nivel județean, un director ADS județ, o instituție media și 2 oameni de afaceri”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 85 inculpați variază între 7 ani și 8 luni închisoare și 1 an și 8 luni cu amânare.

Intre cercetari, trimiteri in judecata si condamnari, Codruta Kovesi isi face timp si pentru tineri. Vineri, 11 august, a primit in vizita un grup de liceeni.

Conform unui comunicat DNA, cu ocazia vizitei, tinerii participanți au aflat informații despre modul în care funcționează DNA și despre rolul acesteia în societatea noastră. Concret, aceștia au fost interesați de felul în care poate fi prevenită corupția, în special în mediul universitar și de modalitatea concretă în care ei înșiși ar putea să contribuie la diminuarea fenomenului; au dorit să lămurească aspecte larg dezbătute în spațiul public, cum ar fi confiscarea extinsă, colaborarea cu alte instituții, tehnici de investigație, imunități parlamentare; felul în care investigațiile din mass media pot fi valorificate în anchete de către procurori.
Vizita a avut loc în cadrul programului „Camp Kennedy” organizat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education.
Acest program reprezintă o Școală de Vară despre Leadership, Participare Activă și Educație Civică, derulată timp de o săptămână la București, în perioada 8-14 august 2017.

Follow me!

Subscribe To Our Newsletter

Ungaria – stat politienesc. V. Orban va avea acces total la datele turistilor si cetatenilor

Guvernul Ungariei, condus de Viktor Orban, e in centrul unui nou scandal intern, dupa ce...

Închide