Spitalul de urgență Florești, faza intrării în linie dreaptă

 

Au încercat mulți să câștige capital electoral pe acest subiect, al Spitalului de Urgență. Așa a fost dintotdeauna, unii au făcut proiecte, alții au ieșit pe sticlă cu ele. Chiar dacă legal, erau imposibile din start.

Așa cum a adus CTP în Florești, a asfaltat tot Floreștiul, a oprit ferma de pui care distrugea efectiv tot confortul oricui trecea prin Florești, iată că o altă temă majoră se arată pe agenda de lucru a posibilului viitor președinte PNL, cum se aude pe surse din București.

Spitalul de urgență o Fata Morgana pe care au folosit-o mulți dar nimeni nu o vrea de nevastă. Așa să fie ?

O abordare diferită, profesională este a primarului Horia Șulea. Care nu isi face octogon cu Putin, Trump, Merkel, Macron si inca vreo patru de prin Asia, ci lucrează pe un proiect existent, fezabil.

Horia Șulea :

„O noua runda de Status Update Meeting privind Spitalul Regional de Urgenta Floresti – Cluj a avut loc zilele trecute alaturi si de reprezentanti ai Ministerul Sanatatii. Da, preluam limbajul consultantului, JASPER’S, cel desemnat de finantatorii Comisia Europeană, Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare in cadrul parteneriatului de asistenta tehnica.
Problemele abordate au fost deja concrete, cu referiri directe la proiectare si privind solutiile inovatoare ce vor fi puse in aplicare la realizarea Spitalului Regional de Urgenta. O parte din discutii au avut loc chiar pe locatia viitorului Spitatul Regional de Urgenta.


Colaborarea noastra cu cei de la Ministerul Sanatatii este una excelenta si cu rezultate palpabile.
Este un proiect imens, cu documentatii stufoase, nenumarate avize, regandiri si redesenari de situatii din teren, proiectare elaborioasa, toate acestea presupunand provocari mari din toate punctele de vedere. O imensa munca pana la ajungerea in stadiul constructiei efective.
Pot sa afirm ca „motoarele” factorilor decidenti de la nivel Central au fost turate la maxim abia din 2017 incoace.


Legat de Floresti, avem aprobat prin HCL PUZ –ul aferent constructiei si a cailor de comunicatii, iar acum s-a trecut la obtinerea avizelor pentru faza de Proiect Tehnic, mare parte din documentatiile necesare fiind realizate de functionari din Primaria Floresti. Consultanta si cheltuielile aferente acestei faze sunt deja suportate de beneficiar si consultant, insa daca pe parcurs vor aparea alte cheltuieli, nu ne vom da la o parte in a le sustine.”Leave a Comment