24/01/2021

Soluții de tratament la efectele SARS ale coronavirusului. De ce nu sunt mediatizate ?

Acesta nu este un virus produs de guvernul american pentru decimarea populatiei. Are solutii de tratament, fara panica, dar trebuie stiut cum sa va feriti si ce sa cereti, daca aveti simptome de gripa.

Nelfinavirul face parte din categoria inhibitorilor de proteaza si a fost utilizat pentru tratamentul infectiei cu HIV-1.

Cunoscut ca 2019-nCoV, coronavirusul a fost asociat SARS (severe acute respiratory syndrome).

In urma cu ceva vreme, studiile pe SARS au aratat ca antiretroviralul  Nelfinavir produce o scadere dramatica a toxicitatii celulare induse de virus, responsabila cu sindromul acut respirator, care a produs in anii 90 cateva sute de morti.

Lopinavir, ritonavir and ribavirin par a fi deasemenea eficiente. Studii mai recente arata ca (HCoV) OC43  si 229E, varianta umana a coronavirusului care provoaca pneumonia, care nu se trateaza prin agenti antimicrobieni clasici, raspunde la o abordare terapeutica complexa.

Boala se caracterizează prin replicarea necontrolată a virusului și un răspuns pro-inflamator proeminent. Nu s-au efectuat studii randomizate controlate cu un anumit agent anti-coronavirus în ceea ce privește terapia sau profilaxia. Rapoartele care folosesc controale istorice potrivite au sugerat că tratamentul cu interferon alfacon-1 (un interferon sintetic) combinat cu steroizi, inhibitori de protează împreună cu ribavirină sau plasmă convalescentă care conține anticorp neutralizant, ar putea fi util. Profilaxia cu interferon sau hiperimună globulină poate fi considerată pentru expunere neprotejată. Rolul imunomodulatorilor de a reduce inflamația excesivă rămâne evaziv. Alte infecții non-SARS-CoV sunt, în general, mai ușoare la gazdele imunocompetente, iar datele științifice privind tratamentul antiviral al acestor virusuri sunt rare.

Bibliografie : SARS – Cov infection 2008, Oxford, Journal of Antimicrobial Chemotherapy

 

 
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Subscribe To Our Newsletter

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
PNL l-a curentat pe Șulea ! Pivariu este candidatul oficial al PNL pentru Florești !

Daniel Buda arata telefonic ca Bogdan Pivariu este noul candidat al PNL Floresti la functia...

Închide