Șoc in Teleorman : Bolnavilor de HIV li se dă Kivexa pentru încă două săptămâni

Reteaua Thebook, furnizeaza in timp real, problemele celor care sufera de HIV sau SIDA. O problema permanenta, este lipsa ritmicitatii aprovizionarii cu antiretrovirale.

Problemele de organizare si administrare a ARV Kivexa par să nu se mai termine. Bolnavii, sunt consemnati la domiciliu, tratamentul eliberandu-se pe 2 saptamani.

Maine, la prima oara, vom efectua demersurile pe langa factorii de decizie din Ministerul Sanatatii.

HIV a devenit o boala cronica, in care riscul de transmitere prin contact sexual neprotejat este zero, in situatia in care persoana infectata prezinta viremie nedetectabila, cel putin un an si sase luni si nu intrerupe medicatia.

Tratamentul HIV trebuie luat zilnic, fără întrerupere. Antiretroviralele blochează replicarea virusului în celulele (limfocite CD4) ale pacienților. Ei nu elimina complet  HIV din organism, dar limitează infecția prin menținerea virusului latente in „rezervoare“.

Infectii oportuniste .Riscuri si mutatii virus

In caz de întreruperea tratamentului, virusul incepe sa se multiplice, ceea ce duce la o creștere a încărcăturii virale și o scădere a numărului de limfocite CD4. Există un risc crescut de infecții oportuniste. Întreruperea de a lua medicamente antiretrovirale poate creste, de asemenea, riscul de mutatie a virusului responsabil de fenomenul rezistenta la medicamente. „Riscul este dublu: în primul rând pentru pacienții care văd se agravează lor de sănătate, dar și pentru partenerii lor, în cazul în care crește riscul de transmitere“, avertizează Helen Pollard

Pauze : responsabilitatea partajata a sistemului de distribuție a medicamentului implică diferiți actori: distribuitori en-gros, DSP,  și farmacii de spital.  În cazul în care o intrerupere se produce la unul dintre link-urile din lanțul, situația poate deveni catastrofală. ”

Un sistem just-in-time

Distribuitorii angro sunt supuși unui sistem de cote de către unele companii farmaceutice. Aceasta din urmă estimează cantitățile de specialități care trebuie furnizate lunar distribuitorilor angro; stocurile de producție și ARV sunt  de fapt, numărate și limitate.

 

Cine esti tu, Horia-Eugen Cristea ?

Nu m-am cațarat sa ajung ceva, deoarece provin dintr-o familie in care intelectualii sunt la...

Închide