Simpaticul blogger candidat și simpaticii lui simpatizanți

Florin

Nu trebuie să pierd vremea prea mult în acest pamflet. E foarte simplu de scris. Este ca o reacție naturală, fiziologică: te scapă, te ”ieși”! Sau nu! Este o alegere ca oricare alta. Din titlu se poate deduce că o să mă joc puțin cu cuvintele (asta așa de moț, că-mi plac cacofoniile; scriu la nivelul celor care dau ”share” la articolele de parcare din blogul de presă ”Ziar de Cluj”), că veți citi un pamflet la fel de simpatic. Categoric nu pentru toate categoriile de cititori.

Să vedem de la ce mi se trage această atitudine. E interesant să ai Facebook. Chiar dacă nu ești prieten cu miliardele de utilizatori, oricare dintre ei poate ajunge la tine utilizând butonul ”sponsorizare”. De acest butonaș abuzează și amicul blogger-jurnalist, Liviu Alexa. Personal vă pot spune că Liviu chiar îmi este simpatic, însă are momentele lui de glorie în care reușește să mă determine în a-i acorda atenție. Azi a fost unul din acele momente. Îmi apare și mie pe news-feed-ul personal, ca la mulți alții de altfel, un articol de pe blogul de presă orânduit și cârmuit de domnia sa, prin care mi se inoculează ideea că un domn greu al ”cetății”, adicătelea al Clujului, îi va da girul și votul, fără dar și poate, la candidatura domniei sale pentru primărie. Candidatul?! Se știe: domnul Liviu! Suporterul domniei sale? Noul ales și uns, de speță regală-local-teritorială, președinte al senatului USAMV: domnul Ioan Oroian, profesor, doctor, etc… Ce e rău în asta?! Nimic! Chiar este lăudabilă inițiativa! Numai ca, rogu-vă, ia citiți puțin aici. Mie mi se pare o mică urecheală. Adicătelea, cum vine asta? Acum trei ani, liderul de sindicat usamvist – la aceea vreme, actualmente președinte de senat al aceleași reputate universități clujene, era ”pișcat” și puțin îndoielnic pentru presupusele favoruri pe care și le-a acordat singur, iar acum este vedetă în același blog de presă?! Hmmmm! Fără îndoială, USAMV i-a intentat proces domnului lider de sindicat și președinte al senatului, proces pe care cel din urmă l-a câștigat, deci este absolvit de orice îndoială. Însă, mă întreb eu, ce mă poate schimba în privirea ageră a bolggerului-jurnalist din oaie neagră, (hai zău așa Otrocoale, dă-o cu oaia gri!) în cea mai pură, castă și neprihănit mioară din turma presupușilor votanți? Că personajul-sprijin este un simpatic simpatizant (a se lectura aici  și aici), asta nu înseamnă că își va duce gestul de la gură sau minte până la capătul mâinii, cel cu care ține ștampila. Oricum ar fi, pentru mine  sunt total lipsite de importanță următoarele: personajele de mai sus și cele care se vor regăsi în panoplia simpatizanților. Să fie foarte clar! Sunt lipsite de aceeași importanță și personajele contestatari (adică nesimpatizanți) și acțiunile domniilor lor. Eu m-am autosesizat doar prin amuzamentul situației.

No stați, că nu-i gata! Mai am ceva de spus sau scris, whatever. Mă întreb… Oare când vom citi că printre simpatizanți și certificanți se vor regăsi și simpaticii-simpatizanți: Ioan Bene, Sorin Apostu, Mihăiță Seplecan, Arpad Paszkany, poate chiar și Ioan Rus sau ginere-su’, valahul investitor imobiliar, Vasile Pușcaș? Lista este deschisă, însă chiar nu doresc să o completez. Sunt convins că o va face domnul Liviu. Ah, da! Și mai este ceva! Gurile subțiri și rele bârfesc cum că personajul acesta, total antipatic la acest moment bloggerilor colegi ai candidatului blogger-jurnalist (a se citi aici) și orânduitorul-cârmuitor au fost cândva prieteni, atât de buni încât se vizitau și își găteau reciproc. Ei, na! Doar bârfe! Să le ia naiba de bârfe! Mă gândesc că poate se încearcă o variantă cover a ”Cinei cea de taină”, în rolul apostolilor, salvatori ai cetății, fiind simpatizanții, iar în rolul salvatorului… O să mă înjure mulți acum, și o să-mi aud: blasfemiatorule! Să-mi fie cu iertare, dar cui nu i-ar place să participe ca spectator la varianta modernă a ”Cinei cea de taină”, în care ospătărițele să fie mascații și șefa de sală, doamna Laura și Codruța?

Sincer?! Deja am pierdut 15 minute scriind acest pamflet. Mult prea mult! Însă am o mică zbatere în pleoapa stângă, chiar și aia dreaptă, cum că voi mai fi în eroare, dacă bloggerul-jurnalist va mai folosi butonașul ”share” de pe facebook. Așa că, eu doar ce mi-am scos echipamentul. Urmează încălzirea de pe margine, apoi cea din teren și eventual jocul, dacă nu-s prea bătrânicios, atunci!

 

 

 

Subscribe To Our Newsletter

Ploaia aduce belsug si culoare in Piata Floresti

S-a deschis piata Floresti ! Desi ploua, in sufletele expozantilor a inflorit speranta, ca oamenii...

Închide