Similaritati intre oameni si animale

In urma cu sapte ani am inceput sa studiez sistemul de fiziologie energetica al organismului uman: centri de forta, meridiane energetice, preopunctura si reflexoterapie.

Corpul nostru fizic este inconjurat de un sistem energetic care sustine viata pe aceasta planeta. Fiecare fiinta vie care traieste pe aceasta planeta are propriul ei camp de energie numit aura: plantele, animalele si oamenii. Aura este similara cu campul magnetic al Pamantului si are rolul de a ne proteja de factorii nocivi care se indreapta spre noi din mediul inconjurator.

Imagineaza-ti ca campul tau de energie este delimitat de o carapace asemanatoare cojii unui ou. Iar atunci cand incercam sa spargem un ou, suprafata acestuia se crapa. Ei bine, la fel se intampla si cu aura noastra.

Sa vedem acum din ce este compus acest camp energetic. Campul nergetic este rezultat al unui sau nor generatori de energie situati de-a lungul unei axe centrale. Axa centrala este reprezentat ade coloana vertebrala, iar generatorii (in nunar de 7) sunt dispusi de-a lungul acesteia. Ei se numesc centri de forta sau chakre si fiecare are o anumita specializare si alimenteaza o anumita zona din corp.

Acestia sunt:

Chakra radacina – este responsabila cu instinctul de conservare, siguranta si stabilitate.

Chakra sacrala – responsabila de creativitate.

Chakra plexului solar – centrul vointei

Chakra inimii – centrul iubirii.

Chakra gatului – chakra comunicarii.

Chakra fruntii sau cel de-al treilea ochi – centrul intuitiei, legat de glanda pineala.

Chakra coroana – centrul conexiunii cu spiritualitatea.

Atat oamenii, cat si animalele au acesti centri de forta.

La animale insa mai exista patru chakre suplimentare, patru senzori as spune eu, care ii fac sa fie cei mai buni prieteni ai omului, prin perceptiile pe care le au putand anunta omul de pericole iminente.

Aceste chakre suplimentare sunt: chakrele de pe urechi, de pe nas, de pe labute si de pe coada. Probabil va amintiti de elefantul care a avertizat oamenii in privinta apropierii tsunami-ului din 26 decembrie 2004. Ei bine, asa se explica capacitatile paranormale pe care le avea, si anume acelea de a simti ca se intampla un lucru de la mare distanta sau la cateva minute inainte ca acesta sa se intampla.

Daca ai un catel sau un cal acasa, deoarece presupun ca un elefant e mai greu de tinut,sunt sigura ca ai observat deja aceste lucruri.

Atunci cand tuna dar inca nu e ploaie, patrupedul se agita si fuge ca sa se ascunda. Pentru ca ii sunt dati peste cap senzorii, in sensul ca ei percep la capacitate maxima.

Si atunci intervine sentimentul de teama. Si cainii au sentimente, si ei au aceleasi reactii psihologice si tulburari afective ca oamenii, de aceea trebuie intelesi, ingrijiti si ajutati.

7-chakras-beginnersTheBlissfulDogChakraSystem650x