Silviu Albu, medicul ORL de la Spitalul CFR, care te tratează cu o cană de cognac după operație

„Liviu Alexa, initiatorul miscarii „Pentru Cluj”, crede ca „Silviu Albu este alegerea perfecta pentru clujeni: un medic exceptional care reuseste sa fie si un bun profesor, dar mai ales sa ramana om, om cu inima mare, atent la suferintele celor bolnavi, un sprijin constant pentru cei sarmani. Il iubesc pe Silviu Albu pentru ca a avut mereu coloana vertebrala, nu a stat aplecat in fata politicienilor vremiii, nu s-a transformat intr-un dumnezeu medical. Aducem in Consiliul Local un om cu experienta deosebita: a condus Spitalul CFR timp de 7 ani, a condus SCJU timp de 4 ani. Este un om viu si iubitor de Cluj, este o mare onoare pentru noi ca a acceptat sa se implice in acest proiect”, a precizat Liviu Alexa.”

Anul de gratie al Domnului 2014, septembrie

Un exemplu veşnic recent este reţeaua spitalelor din sistemul CFR. Spun “veşnic”, pentru că n-apucă bine să fie înlăturat sau închis un prădător, că imediat apar alţii. E greu de înţeles ce-i orbeşte şi le anihilează instinctul de conservare în aşa hal, încât să nu-şi dea seama că spitalele CFR sunt un veritabil teren minat pentru cei care întind mâna spre ele. Cine nu crede să-l întrebe pe Videanu (care evaluase terenul pe care se află Spitalul CF 2 la 0,05 euro metrul pătrat, într-o zonă unde metrul pătrat costă 2.000 de euro) sau pe Relu Fenechiu, care elaborase, în 2013, una dintre cele mai aberante ordonanţe de urgenţă, prin care reţeaua spitalelor CFR fusese transferată la Ministerul Sănătăţii, provocând pagube enorme şi punând în pericol locurile de muncă ale salariaţilor… A fost locatar al unei celule decomandate la Penitenciarul din Iaşi.

A urmat o luptă acerbă, pe toate planurile, timp de un an, pentru readucerea spitalelor la Transporturi. 834 de memorii au fost trimise, pe rând, Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului, Avocatului Poporului, Federaţiei Mondiale a Sindicatelor etc. Atât fiecărei instituţii, cât şi fiecărui partid şi demnitar în parte. A fost intentat şi un proces aflat încă în derulare, iar Relu Fenechiu a ajuns acolo unde era firesc să ajungă: la puşcărie. Principalii “gladiatori” ai acestei lupte aparent fără şanse au fost Denisa Popovici (liderul Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR), Maria Bob (liderul Sindicatului CF Simeria) şi Doina Cucoş (liderul Spitalului CF Paşcani).

La sfârşitul lunii mai, Spitalele CFR au revenit, în sfârşit, la Transporturi, printr-o altă ordonanţă de urgenţă, elaborată (spre lauda lor) de Ministrul Transporturilor (Dan Şova) împreună cu Ministrul Sănătăţii.

A venit la conducerea Ministerului Transporturilor şi Infrastrucurii Ioan Rus. Care vrea şi el să scape de Spitalele CFR, nu se ştie de ce (adică se ştie, dar vorba vine. ..). Însă nu de toate odată, ci pe rând. Începând, de pildă, cu spitalul CFR din Cluj şi cel din Sibiu. Păi dacă le-a promis omu’, cui le-a promis, nu trebuie să se ţină de cuvânt? Şi, ca să fie boier până la capăt, le va plăti mai întâi arieratele (!!!), din fondurile Ministerului Transporturilor.

Aşa că profesorul Silviu Albu (managerul Spitalului CF din Cluj), principalul inspirator al acestei neinspirate iniţiative, poate fi mai mult decât mulţumit: indiferent ce i se va întâmpla ministrului său, el va rămâne intact din punct de vedere juridic, iar oalele sparte le va plăti Ioan Rus. Teoretic vorbind, momentul e cât se poate de potrivit pentru încă o ordonanţă de urgenţă, căci lumea e ocupată cu campania electorală, nu se văd mişcările pe sub masă…

Aşa crede Ioan Rus dar, cu certitudine, se înşeală. Stă cu mâna în scorbură şi refuză să dea drumul la piatră, deşi toată media e cu ochii pe el. Iar el se face că nu-l vede nimeni.Eu cred că Ioan Rus a băut apă după Fenechiu. N-are decât, poate să bea în continuare, eventual împreună cu Fenechiu, căci mai este un loc liber în celulă. Ar fi şi o bună oportunitate, pentru amândoi, să refacă USL-ul în spatele gratiilor…Mai mult, aici

2015, februarie

Se pare că nu doar diplomele contează sau titlurile stiintifice. Prof. Dr. Silviu Albu a gasit o metoda pe care o practica in mod cert la nivelul anului 2015, cand a efectuat asupra mea o rinoplastie, o scurtare a luetei.

In cateva zile după operatie medicul a plecat la Paris. După operatie, Dr. Albu ne-a spus celor din salon, sa bem fiecare pana seara o cana de ceai plina cu cognac cumpărat de medic.

In cazul meu, operatia a dus la 3 saptamani de febra si complicatii postoperatorii, tratate de mai multi medici din cadrul Clinicii ORL si Medicala 3.

11.09.2008

Alexandrei Oancea, fetita de 4 ani decedata, a fost operata de doctorul Silviu Albu, de la
Spitalul CFR Cluj-Napoca.     Se pare ca tinara fusese diagnosticata de un medic al sectiei de
ORL a Spitalului CFR, care mai apoi a decis sa o trimita la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala
din Cluj  pentru o interventie chirurgicala la polipi.     Potrivit unor surse medicale, extirparea
polipilor este un procedeu destul de simplu si in mod normal nu implica riscuri majore.
Totusi, la citeva ore de la operatie, pacienta a intrat in stop cardio-respirator. Potrivit
declaratiilor doctorului Albu, Alexandra Oancea, care suferea de autism si prezenta un
sindrom hipokinetic, a iesit bine din operatie.     Bunica fetitei, Ileana Parau, acuza insa
personalul medical ca a lasat-o pe Alexandra nesupravegheata, astfel ca in momentul in care
au aparut complicatiile nimeni n-a putut sa-i acorde primul ajutor. Parau crede ca daca fetita
n-ar fi ramas nesupravegheata „nenorocirea nu s-ar fi intimplat”.Plimbata intre
spitalePotrivit plingerii depuse de bunica fetitei la Colegiul Medicilor Cluj, decesul Alexandrei
Oancea s-a petrecut undeva la 10-12 ore dupa interventia chirurgicala. Astfel, Alexandrei i s-
ar fi facut manevrele de resuscitare imediat ce medicii au constatat ca a intrat in stop cardio-
respirator. Personalul medical a decis sa anunte un echipaj SMURD pentru a o transporta pe
fetita la Spitalul de Urgenta pentru Copii, din cauza ca unitatea medicala unde fusese operata
nu dispunea decit de aparate de ventilatie pentru adulti. In ciuda eforturilor, Alexandra a
decedat la scurt timp. Cea mai plauzibila ipoteza ar fi ca unele complicatii la substanta de
anestezie ar fi provocat stopul cardio-respirator al fetei.Traseu incert”Nici pina acum nu stim
exact care a fost circuitul copilului. Unde s-a prezentat prima oara, unde a fost operata, unde
a fost apoi mutata. Nu stim, din cauza ca in plingerea pe care am primit-o nu era trecut decit
un singur lucru cert, faptul ca doctorul Silviu Albu a operat-o pe fetita”, a declarat pentru
monitorul doctorul Mircea Birsan, seful Colegiului Medicilor Cluj.Leave a Comment